23948sdkhjf

Hammars första förvärv – köper norrländskt bryggeri

Med förvärvet gör Hammars Bryggeri sitt intåg i det alkholhaltiga segmentet.

Hammars Bryggeri från Askersund vill expandera och har därför förvärvat det norrländska hantverksbryggeriet Beer Studio i Umeå. Hammars har som en del i sin satsning på tillväxt börjat samarbeta om säljuppdrag för externa varumärken men det här blir deras första renodlade förvärv. Förvärvet blir också bryggeriets intåg i det alkoholhaltiga segmentet.

– Genom att förvärva Beer Studio fortsätter vi vårt arbete med drycker inom premiumsegmentet. På Hammars Bryggeri jobbar vi med hantverksmässiga produkter där smak och tradition är nyckelord, därför är det norrländska bryggeriet en perfekt match för oss, säger Anders Markstedt, vd på Hammars Bryggeri, i en kommentar.

Beer Studio grundades 2013 i Umeå och tillverkar öl, läsk och tonic bland annat under varumärket Pop Art Craft Soda. I och med förvärvet blir Hammars Bryggeri nu delägare i Beer Studio som kommer att fortsätta att bedriva sin produktion i Umeå.

– Att Beer Studio blir en del av Hammars Bryggeri gör att vi tillsammans blir starkare på marknaden med en bredare produktportfölj, med allt från öl, tonic och hantverksläsk till björksav. Tillsammans kan vi hjälpa och stärka varandra samt nå en större spridning i landet, där kvalitet från början till slut är grundpelaren, säger Oscar Brändström, vd på Beer Studio.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093