23948sdkhjf

Clock riskerar varning för halvfabrikat – hotar stänga

Den för närvarande enda Clock-restaurangen kämpar för sin överlevnad. Ägarna överväger att flytta all verksamhet till Sundsvall.

Rasoul Zarar och sambon Camilla Moliis köpte varumärket Clock 2017. Den första restaurangen, sedan den från början statliga hamburgerkedjan avvecklades 1999, öppnade i Härnösand 2019. Nu är den i fara.

– Vår verksamhet kämpar för överlevnad, säger delägaren Camilla Moliis till Tidningen Ångermanland..

Företaget har redan fått ta emot en erinran från kommunen efter en kontroll där det uppdagades av Clock har för mycket halvfabrikat för att vara en restaurang som serverar alkohol. 

– De maträtter som nu presenteras på menyn anses inte vara tillräckliga för att restaurangen ska få servera alkohol, säger Härnösands kommuns alkoholhandläggare Petri Niemelä.

Nu riskerar restaurangen att varnas också, om ägarna inte inkommer med ett nytt menyförslag i enlighet med alkohollagen.

Camilla Moliis berättar för Tidningen Ångermanland att beskedet om en tillrättavisning kom som en chock. 

– Att våra hamburgare är frysta och att vi inte tillagar dem från grunden kallar jag bagatell. Det finns många andra restauranger med alkoholtillstånd som har halvfabrikat. Vi känner oss lite utpekade. Vad spelar det för roll att hamburgaren är en fryspuck, kommunen borde se till slutprodukten.

Planen är nu att återgå till den ursprungliga menyn och uppdatera den. Förslaget kommer att presenteras för alkoholhandläggaren under den kommande veckan. Blir menyn inte godkänd överväger krögarparet att avveckla restaurangen i Härnösand och flytta hela verksamheten till Sundsvall.

Paret har fått bygglov på Storgatan i Sundsvall och har, som tidigare rapporterats, också planer på att öppna ytterligare en restaurang i Sundsvall.

Clock grundades i början av 1970-talet som en del av den amerikanska hamburgerkedjan Carrols. När svenska staten köpte kedjan 1976 lät man verksamheten drivas av Sveriges Allmänna Restaurangaktiebolag, då under namnet Clock.

Procordia tog över kedjan 1987, men bara fyra år senare blev Clock istället privatägt och börsnoterades. Under 1990-talet drabbades kedjan av ekonomiska svårigheter, vilket tvingade ägarna att sälja av restauranger. Mellan åren 1998 och 1999 avvecklades verksamheten och den sista enheten, som fanns i Norrköping, stängdes 1999.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063