23948sdkhjf

Social Eatertainment Group och JJL går ihop för att vässa O'Learys

JLL Group driver sju O'Learys-enheter efter att nyligen tagit över restaurangen i Borlänge. I höst tar ägarduon plats i den nya ledningsgruppen för Social Eatertainment Group. 

JJL Group driver några av de mest lönsamma O’Learys-enheterna. Nu går bolaget in som partner till Social Eatertainment Group som äger varumärkena O’Learys, Harrys och Sing Sing Karaoke.

Sammanslagningen syftar till att stärka Social Eatertainment Groups position på marknaden genom den operativa kompetens som JJL Group besitter. JLL:s ägarduo Jesper Liedstrand och Marcus Smith kliver i höst in som chief operating officer (COO) respektive chief strategy officer (CSO) i SEG:s nya ledningsgrupp.

– Efter att ha varit verksam inom O’Learys i snart 20 år och under de senaste åren byggt upp en ledande organisation med Marcus ser vi nu möjligheten att lyfta upp de erfarenheter och den kunskap som drivit våra enheter framåt under så många år, så att hela kedjan kan dra nytta av det och Social Eatertainment kan bli en ännu bättre partner till alla franchisetagare, kommenterar Jesper Liedstrand, vd JJL Group.

JLL:s sju enheter omsätter 220 miljoner kronor och sysselsätter över 450 anställda.

– Vi ser en enorm styrka i att gå ihop med JJL Group för att utveckla både våra egenägda enheter och franchiseverksamheterna. Det finns mycket best practice inom JJL Group som vi tillsammans kommer sprida i kedjan, kommenterar Andreas Myhrman, vd på Social Eatertainment Group.

Social Eatertainment Group grundades 2021 och ägs till stor del av investmentbolaget Altor. Det uttalade målet har från start varit att bli ledande i Europa inom det som bolaget kallar eatertainment. I dag består kedjan av cirka 140 enheter, fortfarande med en stor majoritet i Sverige. 

O’Learys är krogkoncernens största koncept.

JLL driver O'Learys-restaurangerna i Linköping, Umeå, Växjö, Kalmar, Lund och Ystad och ligger också bakom storsatsningen i Norrköping där ett Boston-inspirerat nöjespalats ska byggas i galleria Linden. JJL Group har också nyligen förvärvat O'Learys i Borlänge och jobbar under sommaren successivt med övertagandet av enheten. I höst stängs restaurangen vid Sveatorget temporärt för renovering.

– Vi vill göra O’Learys Borlänge till stans största nöjescentrum och en självklar mötesplats för sport, mat, aktiviteter, livemusik och nöjen, säger Jesper Liedstrand i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109