23948sdkhjf

De förvandlar Frippe till matbar med hjärtat i Spanien

Den 25 augusti öppnar Frippe på Nybrogatan i central Stockholm i ny kostym. Dramatens bakficka blir en matbar med lång köksbar och medelhavsinspirerad meny.

Bakom satsningen på restaurangen intill Dramatens lilla scen återfinns Burgsvik Group (tidigare Rasta Group) i ett nytt samarbete med grundarna av smörgåskonceptet Sandhäxan.

Mattias Svensson, delägare Sandhäxan, har ansvarat för framtagandet av konceptet för nya Frippe.

– Inspirationen till menyn kommer från matbarer runt medelhavet generellt och från El Camino i Palma mer specifikt. Vi blev störtförälskade första gången vi åt där och redan då värkte planer på att någon gång få öppna ett liknande ställe i Stockholm.

Erik ”Jerka” Johansson, även han delägare men också skådespelare känd från SVT:s Bonusfamiljen, fortsätter:

– Sedan första gången jag åt på Barrafina i London så har jag tyckt att en lång köksbar med öppet kök är det trevligaste sättet att äta på. Att kunna se kockarna laga maten, beställa in nya rätter vartefter, kanske provsmaka något, att vara nära maten, det är fantastiskt. Jag har alltid känt att det saknas ett renodlat sånt ställe i Stockholm och nu har vi fått chansen att uppfylla vår dröm på Frippes.

Frippe – Dramatens bakficka blir inte någon klassisk tapasrestaurang. På menyn finns inte bara små spanska rätter och rätter att dela på utan också hela större rätter som oxsvans med madeirasås, havsabborre med vongolemusslor och hel bakad aubergine. Fredrik Sundberg har skapat en vinlista med fokus i Spanien och med ett stort antal viner på glas.

Frippe är en del av Dramatenrestaurangerna som även inkluderar Café Pauli & Dramatenterrassen samt Terassen och som står för all mat, dryck, event och fest som Burgsvik Kulturrestauranger levererar till nationalscenen.

– Vi är ett snabbfotat familjeföretag men när det gäller att hitta rätt samarbeten eller match för våra lägen så har vi tålamod och uthållighet. Vi har väntat på att hitta rätt samarbetspartner på den här adressen och det kunde inte blivit bättre, säger Anna Dahl Tillander, vice vd Burgsvik Kulturrestauranger.

Burgsvik Group (tidigare Rasta Group) är idag ett av Nordens största familjeföretag inom besöksnäringen med bland annat Rasta-anläggningarna och Boule Bar i sin portfölj och sedan i våras även som storägare i hotellkoncernen Wisby Hotel Group.

Sandhäxan öppnade 2019 i Vasastaden i Stockholm. Förra sommaren öppnades en krogfilial som en del av Burgsviks satsning vid Djurgårdsbron och i sommar har delägarna Mattias Svensson, Fredrik Sundberg, William Thoren och Erik ”Jerka” Johansson tagit Strandhäxan även till Gotland.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063