23948sdkhjf

Klart med två nya restaurangkoncept – blir grannar med Basta

Krögare på Gotland återvänder till Närke med fiskrestaurang. Även asiatiska fine dining-konceptet Meiwei tar plats i det nya kvarteret Hållstugan i Örebro. 

Det är klart sedan tidigare att den snabbväxande italienska kedjan Basta hösten 2024 öppnar i det ombyggda kvarteret Hållstugan vid Stortorget i Örebro. Nu har Örebrobostäder gjort klart med ytterligare två restauranger till det nya kvarteret.

Bakom fisk- och skaldjursrestaurangen Plankton återfinns krögaren och Kumlasonen Johan Danielsson som i dag driver restaurangerna Fiskbaren och Strandbaren i Slite på Gotland. 

– På Plankton sätter vi hållbarhet och lokalproducerade råvaror i fokus, och fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Vi kommer att erbjuda dagsfärsk fisk som sätter prägeln på vår lunchmeny. Men även om tyngdpunkten alltid ligger på fisk och skaldjur kan någon kötträtt smyga sig in på menyn. När dagens lunch är serverad går vi över till en skräddarsydd kvällsmeny i samarbete med lokala partners, berättar Johan Danielsson i ett pressmeddelande från Örebrobostäder.

Johan Danielsson ser fram emot att komma hem till Närke.

– Vi på Plankton vill dela matglädjen och inspirera till en ökad användning av lokalt producerade råvaror för en hållbar framtid. I kvarteret Hållstugan vill vi bygga en ny matdestination för hela Närke.

Den andra restaurangen är Meiwei som utlovar traditionella asiatiska maträtter med en modern twist, där Asien möter Skandinavien. Krögaren Philip Luu har varit verksam i restaurangbranschen i över 30 år och driver idag restaurangen Rice & Noodles.

– Meiwei kommer att fylla ett tomrum i Örebros restaurangutbud. Både örebroare och besökare till vår vackra stadskärna förtjänar att kunna njuta av en asiatisk fine dining-restaurang. Vi har länge letat efter en bra lokal med ett unikt läge. Det ska bli väldigt spännande att vara en del i det nya kvarteret Hållstugan som växer fram, säger Philip Luu.

För att hitta rätt krögare till de nya restauranglokalerna i kvarteret Hållstugan har Örebrobostäder dragit igång  kampanjen ”Krögarjakten”. Intresset har varit stort, och ansökningar har kommit in från hela landet.

– Jag är väldigt nöjd över mixen av restauranger vi får i kvarteret, med olika typer av mat och olika typer av krögare som kommer locka örebroarnas smaklökar. Blandningen av kända örebroprofiler, erfarna restaurangägare och entusiastiska entreprenörer stärker hela Stortorget som matdestination, säger lokalutvecklaren Karin Österdahl.

Det nya kvarteret Hållstugan rymmer totalt 25 lokaler, och bostadsbolaget söker fortfarande efter de sista pusselbitarna.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079