23948sdkhjf

Kusinernas femte restaurang – så blir storsatsningen mitt i city

Den 7 september öppnar Davide Disisto och Enrico Artoni sin största The Italian Cousins-restaurang i McDonald's tidigare lokaler intill Sergels torg i Stockholm.

Allt började 2014 då art director Davide Disisto övertalade sin kusin Enrico Artoni att välja bort praktik på FN:s högkvarter och på EU-parlamentet och i stället komma till Sverige och öppna en foodtruck. En olycka  fick dem snart att överge den rullande verksamheten och snart var kusinerna restaurangägare. 

Nio år senare är varumärket The Italian Cousins etablerat och kusinerna kända för sin pizza al taglio, en fyrkantig pizza som bakas i rektangulära formar.

Kusinernas femte restaurang öppnar i McDonald's gamla lokaler ett stenkast från Sergels torg mitt i Stockholms city. På de närmare 450 kvadratmeterna finns plats för 130 sittande gäster inomhus.

Planen var att flaggskeppet med restaurang, sju meter lång bardisk, öppet kök och en chambre séparée, skulle öppna i mitten eller slutet av mars. Det tog lite längre tid, men nästa vecka, den 7 september, öppnas portarna.

– All vår verksamhet kommer att utgå härifrån. Mycket är nytt men den som har besökt oss tidigare kommer självklart känna igen sig i konceptet som handlar om att erbjuda våra gäster den genuina italienska matkultur vi själva är uppväxta med i Emilia-Romagna och servera okomplicerade rätter med fantastiska råvaror, förklarar Davide Disisto.

Inspirationen hämtar kusinerna från hemregionen Emilia-Romagna i norra Italien. Bröderna handplockar råvarorna direkt från småskaliga producenter i Italien och Sverige. Mjölet kommer till exempel från en kvarn i Reggio Emilia.

På menyn finns för The Italian Cousins redan välkända inslag som pizza al taglio, tortelli och cappelletti samt charkuterier och ostar, men också nyheter som pizza tonda och gnocco fritto. Drinklistan består av väl utvalda naturviner både på flaska och tapp, hantverksöl och cocktails med italienska spritdrycker, som negroni i olika smaker.

Baren och restaurangen kommer att ha öppet från tidig morgon till sen kväll. Brödernas ambition är att skapa en plats med en avslappnad atmosfär för alla tillfällen och tider på dygnet. Under pressvisningen är det också den känslan man får. Allt är dock inte riktigt när bröderna presenterar restaurangen för pressen två veckor innan den officiella öppningen.

Maten kommer att ackompanjeras av återkommande livespelningar och dj:s.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125