23948sdkhjf

Svenska Brasseriers fjärde etablering på Söder – startar krog i tobaksaffär

Öppnar sin fjärde etablering på Södermalm i Stockholm.

Restaurangkoncernen Svenska Brasserier driver de klassiska restauranger Riche och Sturehof på Östermalm i Stockholm. Förra året tog de klivet rakt över stan till Södermalm och startade systerkrogen till Riche, Riche Fenix på Götgatan. 

Kort efter det förvärvade Svenska Brasserier restaurangen The Hills tvärsöver på samma gata. De båda restaurangerna kompletterar varandra, berättar Matilda Jackson, vice vd för Svenska brasserier, för Mitt i Stockholm.

Förra sommaren köpte de restaurangen Gondolen i Mariahissen vid Slussen. Den 19 oktober är det dags att slå upp dörrarna efter en omfattande renovering.

– Södermalm är en superintressant och levande stadsdel. För mig är det självklart att vi ska vara en del av det, säger Matilda Jackson till tidningen.

Nu ska de öppna ännu en krog, restaurangen Tobak. Även den på Götgatsbacken. Den lilla lokalen inhyste tidigare en tobaksbutik och ingick i förvärvet av The Hills. Enligt en av de ansökningar om alkoholtillstånd som lämnats in till staden rör det sig om ett slutet sällskap med plats för 16 sittande gäster, uppger tidningen.

Att den nya krogen enbart ska vara till för inbjudna är nog inte meningen, då de även ser möjligheten för ett vanligt serveringstillstånd, summerar tidningen. När Tobak ska öppna är inte bestämt.

– Vi har knappt kommit igång. Vi reder fortfarande ut vilka förutsättningar som finns och vilken typ av upplevelse vi vill erbjuda. Det enda jag kan säga nu är att vi vill skapa något som bidrar till området, säger Matilda Jackson.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078