23948sdkhjf

Mackmyra i samarbete med Stockholms Bränneri

Syftet är att stärka närvaron på den tyska marknaden.

I mitten av augusti varslade Mackmyra en femtedel av sin personalstyrka. En vecka efter inledde de en nyemission för att stärka bolagets likviditet och finansiella ställning, som planeras att genomföras under fjärde kvartalet 2023.

Nu ingår Mackmyra ett samarbete med gintillverkaren Stockholms Bränneri för att stärka de båda bolagen på den tyska marknaden. Tillsammans kommer partnerskapet att möjliggöra en mer kostnadseffektiv och målinriktad marknadsstrategi. Skriver bolagen i ett pressmeddelande.

– Detta är ett strategiskt steg som syftar till att skapa en win-win-situation för både Mackmyra och Stockholms Bränner AB. Genom att dela resurser och kompetens på den tyska marknaden kommer båda företagen att stärka sina varumärken och skapa ett mer differentierat och tillgängligt utbud för konsumenterna, kommenterar Patrick Björsjö, tf vd Mackmyra, om samarbetet.

Mackmyras tyska säljteam kommer från och med september att ta hand om både försäljning och distribution av Stockholms Bränneris produkter i Tyskland, står det.

– Vi tror att detta är ett steg i rätt riktning för samverkan mellan starka svenska varumärken för att utveckla exportaffären tillsammans. Sverige är en liten marknad, men världen är stor, kommenterar Anna Wikner, vd på Stockholms Bränneri.

Stockholms Bränneri omsatte över 27 miljoner kronor 2023, med ett rörelseresultat på 8,1 miljoner.

Mackmyra hade en nettoomsättning på 16,5 miljoner kronor under det andra kvartalet 2023, en nedgång med 20 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158