23948sdkhjf

Skandinavisk mathall öppnar i San Francisco

Konceptet är växtbaserat med lokala mat- och dryckesföretag och är en del av Ingkas Centres satsning på mötesplasten Hej workshop.

Ikeakoncernens köpcentrumkedja Ingka Centres kommer i början på nästa år starta en mathall i San Francisco. Det skriver bolaget på Linkedin.

Mathallen, som får namnet Saluhall, är en del av bolagets nya mötesplats-koncept ”Hej! Workshop”. I samarbete med Claus Meyer, som bland annat ligger bakom danska Noma, Nordic food lab och Curb food, är det tänkt att invånarna i San Francicso ska få en bit skandinavisk matkultur. 

”Saluhall kommer att förvandla den traditionella mathallsupplevelsen genom ett ambitiöst engagemang för ett växtrikt sätt att leva och belysa lokal mat, dryck och människor. Tillsammans med våra partners kommer vi att sträva efter ett 80 procent växtbaserat erbjudande från ett spännande urval av lokala mat- och dryckesföretag som snart kommer att tillkännages”, står det. 

– Saluhall är en hyllning till skandinaviska matprinciper som ger näring åt både kropp och själ. Saluhall anammar en progressiv stads etos och är mer än en mathall. Det är en gemenskap, en mötes- och matplats som förenar lokala leverantörer och inspirerar medveten mat val, säger Stéphane Keulian, ledare för food and beverage-konceptutvecklingen på Ingkas Centres. 

Saluhall breder ut sig på två våningar på en yta om 2 500 kvadratmeter. Bageri, kafé och bar är hörnstenarna. Fler aktörer är på gång och kommer att annonseras allt eftersom, skriver de.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047