23948sdkhjf

Krögare vann 4-årig rättstvist mot Texas Longhorn – ”varit som en sten i skon”

Restaurang Grill på Väster i Jönköping var inte ett plagiat av föregångaren Texas Longhorn. Högsta domstolen tar inte upp fallet för prövning.

Krögaren Daniel Ericsson var under fem år franschisetagare för restaurangkedjan Texas Longhorn vid Lundströms plats i centrala Jönköping. När kontraktet gick ut 2019 valde han att öppna den egna restaurangen Grill i samma lokal i stället.

Det fick den amerikanske Texas Longhorn-ägaren Phil Huntzinger att se rött och valde då att stämma Daniel Ericsson. Anledning var för att de tyckte att han hade plagierat deras restaurangkoncept och att han hade brutit mot den konkurrensklausul som fanns i kontraktet. Det skriver Jönköpings-Posten.

Under den fyra år långa rättstvisten har både tingsrätt och hovrätt gett Daniel Ericsson rätt. I januari i år gjorde Texas Longhorn ett sista försök genom att vända sig till Högsta domstolen, HD. Men i fredags stod det klart att instansen inte tar upp fallet till prövning. Det innebär att rättsfallet nu är helt avslutat.

– Vi får tacka svensk lag och våra jurister och advokater som hade så bra koll, säger Daniel Ericsson till tidningen.

Om han inte vunnit tvisten hade inte bara restaurangen utan också han själv hade gått i personlig konkurs. Det är en smått overklig känsla att inte även behöva tänka på rättstvisten i det dagliga arbetet, berättar han.

– Det är som att du har en sten i din sko. Oftast känns det inte, men vissa dagar kan det göra väldigt ont, säger Daniel Ericsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078