23948sdkhjf

Stjärnkrögaren öppnar nytt på Österlen i sin ”sista stora satsning”

I slutet på oktober öppnar Daniel Berlins hotell- och restaurangsatsning Vyn.

Det var 2020 som krögaren Daniel Berlin stängde ner sin tvåstjärniga Guide Michelin-restaurang i Skåne-Tranås. Tre år senare är han tillbaka med krogen Vyn i Simrishamn på Österlen.  

I det nya numret av Magasinet Filter avslöjar Daniel Berlin bakgrunden till att han bestämde sig för att göra det han kallar sin “sista stora satsning".

I reportaget berättar stjärnkrögaren öppenhjärtigt om hur pandemin på kort tid slog undan fötterna för restaurangen i Skåne-Tranås, men framför allt om situationen på hemmaplan. Han och hustrun Anna hade tvillingar på 1,5 år när läkarna upptäckte att Anna hade en aggressiv form av livmoderhalscancer. I februari 2021, fem månader efter att Daniel Berlin Krog hade stängt, gick Anna bort.

Daniel Berlin var först osäker på om han verkligen hade möjlighet att satsa på nytt, och om hans namn var starkt nog för att locka investerare. Men finansmannen Joel Eklund, en trogen gäst i Skåne-Tranås, ville vara med i satsningen och när Daniel Berlin hittade MårtenPers Bo kändes det helt rätt.

– Jag föll för platsen på samma sätt som jag en gång gjort i Skåne-Tranås, säger han till Filter.

Den nya hotell- och restaurangsatsningen vid Gislövshammar mellan Skillinge och Brantevik öppnar den 25 oktober. Hans vision för Vyn är att det ska bli ”en av Sveriges största destinationer”.

Det har börjat bra.

Priset på upp till 6 000 kronor per person för avsmakningsmeny och vinpaket har inte avskräckt gästerna.  När bokningsmöjligheterna i början av september släpptes för oktober till januari tog i stort sett alla platser slut redan den första dagen.

Stjärnkrögaren har haft ett samarbete med Menigo i flera år och grossisten har fått förnyat förtroende som leverantör av mat, dryck och utrustning.

– Då bordsbokningen till Vyn öppnade blev det fullbokat på bara några timmar, vi är övertygade om att det kommer bli en ny succé för Daniel Berlin och ser fram emot att följa resan, säger Nina Wahlgren Gill, kommersiell direktör på Menigo, i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047