23948sdkhjf

Tionde etableringen för restaurangkedja med e-sport

”Ett koncept som ligger helt rätt i tiden”, menar Klas L Bergqvist, grundare av Kappa Bar som i vår anländer till Umeå.

På Kappa Bar är det inte fotboll på skärmarna utan e-sport. Restaurangkedjan, som grundades 2016 i Göteborg, finns i dag på nio platser runt om i Sverige. Nu har franchisekedjan klart med den tionde etableringen. Den nya restaurangen i Umeå, som öppnar våren 2024, blir den första i norra Sverige.

– Intresset för esport och gaming växer så det knakar och Kappa Bar skapar en fysisk mötesplats där människor kan kombinera gaming med god mat och dryck. Vår vision är att Kappa Bars alla gäster, oavsett ålder, kön eller intresse ska få en unik och trevlig upplevelse genom att besöka oss. Vi har skapat ett koncept som ligger helt rätt i tiden, säger Klas L Bergqvist, delägare och grundare av Kappa Bar i en kommentar.

Bakom satsningen i Umeå står entreprenörerna Mikael Östman och Pär Björn, som blir franchisetagare. De har med sig e-sportproffset Faruk ”Pita” Pita när Kappa Bar öppnar i kvarteret Utopia i restaurang Vezzos tidigare lokaler.. 

– Äntligen får vi möjligheten att öppna ett Kappa Bar i Norrland och det gör vi i en fantastik lokal. Som mångårig hobbygamer och Kappa-besökare så är det något jag har saknat i den vackraste delen av landet. Det ska bli fantastiskt spännande att tillsammans med övriga teamet erbjuda alla besökare i Umeå ett riktigt modernt restaurangkoncept med mat, dryck och gaming.

Sara Bergh är affärsansvarig uthyrare på Balticgruppen som arbetar för att Umeå ska få en attraktiv stadskärna. 

– Det känns riktigt kul att Kappa Bar väljer Umeå – och centrum. Tillskottet blir något helt nytt för Umeåborna och vi tror att lokalen kommer passa perfekt för Kappa Bars koncept.

Mer om Kappa Bar
Kappa Bar är en svensk restaurangkedja som startades av Robert Dragovic, Klas L Bergqvist och Henric Lettberger. De tre grundarna ville förädla sina erfarenheter inom restaurangbranschen genom ett nytt koncept, vilket blev att ta esport och gaming ut i finrummet – förpackat i en modern miljö med fokus på mat, dryck och upplevelse. Idag finns Kappa Bar i Göteborg, Stockholm, Jönköping, Malmö, Linköping, Örebro, Uppsala, Helsingborg, Skövde och från 2024 även i Umeå.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078