23948sdkhjf

Snabbväxande burgarkedja växer norrut – tar över Burger King-lokal

Mister York gör som Max och tar över en lokal från Burger King som en del av expansionsresan över landet.

Max har på senare år flyttat in i nio lokaler som tidigare tillhört den amerikanska konkurrenten Burger King, senast i Nykvarn. Nu gör den snabbväxande burgarkedjan Mister York en liknande manöver och övertar Burger Kings lokaler i Birsta handelsområde i Sundsvall. 

Birsta-restaurangen, som invigs den 16 november, blir också kedjans första i norra Sverige.

– Norrland är känt för sina hamburgerkedjor, det är med stor ödmjukhet och spänning som vi nu öppnar vår första restaurang. Vi har tittat på Sundsvall länge och det känns naturligt att välja Birsta då det är ett stort handelsområde som växer och där vi dessutom får möjlighet att servera den vägburna trafiken från E4:an som går precis utanför, säger Mister Yorks grundare och vd Gustav Haglund i en kommentar.

Mister York har expanderat snabbt på kort tid och har nu 16 restauranger i södra och västra Sverige, men ingen norr om Alingsås. Nu vill kedjan etablera sig i fler delar av landet.

– Vi tittar ständigt efter nya lägen och vi ser stora möjligheter att expandera på fler platser runt om i Norrland, säger Gustav Haglund.

Mister York började sin verksamhet i återbrukade sjöfartscontainrar ombyggda till fullskaliga restaurangenheter, men har övergått till att i större grad ta över befintliga restauranger. 

Under 2023 så har Mister York tagit över tre olika Sibyllarestauranger, två Jureskogs-restauranger och Mikes Diner i Ljungby.

Burger King-lokalen i Birsta blir det sjätte projektet där man svidar om en etablerat snabbmatslokal. Lokalen ska designas och rebrandas om enligt Mister Yorks koncept och kommer att bli kedjans till ytan största restaurang med sina drygt 400 kvadratmeter.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141