23948sdkhjf

Pizza Hut ersätter Marabou som huvudsponsor för Melodifestivalen

Efter kritiken mot Marabou och dess ägare, livsmedelskoncernen Mondelēz, byter SVT ut chokladjätten mot Pizza Hut. 

Lördagen den 3 februari 2024 inleds Melodifestivalens turné. Då för första gången med Pizza Hut som en av huvudsponsorerna. Den amerikanska pizzakedjan har tecknat ett treårigt sponsringsavtal.

– Jag är jätteglad för tre år av kombinationen musik och pizza. Precis som Melodifestivalturnén har Pizza Hut funnits länge i Sverige, sedan 1980-talet faktiskt, och vi vill fortsätta ha en självklar plats i de svenska hemmen, inte minst vid festliga tillfällen, säger Johanna Dannqvist, digital marketing manager på Pizza Hut Sverige, i en kommentar.

Andrea Lindgren, CMO Pizza Hut Sverige, me att det nya samarbetet är logiskt med tanke på hur många som äter pizza i soffan samtidigt som man tittar på Mellon.

– I maj 2023 lanserade vi vårt nya koncept "Pizza Hut – More than pizza" och genomförde i somras en rad aktiviteter. Det här blir ett naturligt nästa steg för oss att synas i ännu större sammanhang och vara en del av den stora folkfesten som Melodifestivalturnén är. 

Peter Uksila, project director för Melodifestivalen på Live Nation, välkomnar Pizza Hut som huvudsponsor.

– Det känns helt rätt att Sveriges i särklass största pizzakedja har tagit ett ännu större kliv in i ett partnerskap nu tillsammans med oss. Den här turnén engagerar miljontals från norr till söder och vi längtar efter att sätta en ännu smakfullare kant på hela turnén tillsammans med Pizza Hut.

Pizza Hut blir en av fyra huvudsponsorer under 2024 tillsammans med Elon, Ica och Nordea. Noterbart är att Marabou som varit huvudsponsor i flera år inte längre finns med i leken. SVT har tagit konsekvenserna av den kritik som riktats mot chokladjätten och dess moderbolag, livsmedelskoncernen Mondelēz. Mondelēz är ett av de bolag som placerats på Ukrainas svarta lista över bolag som verkar i Ryssland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079