23948sdkhjf

Nytt matkoncept när Boulebar Rosenlund omvandlas till fransk park

Efter ett framgångsrikt första halvår så fortsätter Boulebarkoncernen att satsa. Näst på tur står nyöppningen av Boulebar Rosenlund i nyrenoverade lokaler och med nytt matkoncept.

Under första halvåret 2023 öppnade Boulebarkoncernen den andra Boulebaren i Danmark och tolfte totalt.

Nettoomsättningen under första halvåret uppgick till 125 miljoner kronor. Vinsten ökade, jämfört med samma period förra året, från 4 till 11 miljoner  och omsättningen var 19 miljoner högre. Det är rekordsiffror för Boulebarkoncernen som i höst satsar vidare med nyrenoveringen av Boulebar Rosenlund i Göteborg.

Boulebar Rosenlund, som öppnade 2015 och har Feskekörka som närmaste granne, har fått en helt ny interiör. Inspirationen har hämtats från den franska livsstilen och de sydfranska, lummiga parkerna. 

– Den nya interiören sätter boulen i fokus. Det är luftigare, ljusare och mer lekfullt än förut. Som att gå in i en sydfransk lummig boulepark med baren som en randig smällkaramell i mitten, säger Sara Sandström, som jobbat med Boulebars uttryck och design i elva år.

Även matkonceptet har utvecklats inför nystarten. På menyn finns nu även Apéritifs Dînatoire, som är det sydfranska begreppet för att dela på smårätter där råvarorna är enkla, smakerna rena och sättet att äta på är opretentiöst. Gästerna kan dela på en charkbricka, några gratinerade ostron och en Grand Aioli tillsammans med ett glas pastis.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063