23948sdkhjf

Svenskarnas tur att serveras vodka ur Absoluts nya pappflaska

Absolut har lanserat sin senaste förpackningsinnovation ”Absolut paper”, som är en flaska tillverkad av papp. Ska nu testas i Sverige.

Absolut har släppt sin första version av Absolut Vodka i en pappersbaserad flaska. Pappersflaskan består av 57 procent papper och en skyddande barriär bestående av 43 procent plast. Målet är att tillverka en 100 procent biobaserad flaska. Nu har svenska konsumenter och leverantörer möjlighet att testa på den nya flaskan.

– Även om utvecklingsarbetet är halvfärdigt är planen helklar – flaskan ska bli 100 procent biobaserad. Det som krävs för att nå vårt mål är komplext, kräver tid, samarbete och ny teknik – vilket är vad som gör det här så spännande. Ett steg vidare på resan tar vi genom att bjuda med konsumenter, leverantörer och transportörer på innovationsresan, vi ser stort värde i att ta vara på inspel från de som använder produkten i dess rätta miljö, säger Elin Furelid, director of future packaging på Absolut.

Tidigare har konsumenter i Manchester fått testa flaskan, men nu är det svenskarnas tur att få prova den nya flaskan.

– Konsumentbeteende är en av våra viktigaste faktorer när vi utvecklar nya produkter globalt. Vi tror på olika typer av förpackningar för olika marknader, baserade på både infrastruktur för återvinning och konsumenters behov. Pappersflaskan är ett komplement till vår klassiska glasflaska, säger Elin Furelid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079