23948sdkhjf

Absolut Vodka bryter ny mark i färdigblandad tappning

Två smaker i hard seltzer-segmentet lanseras på aluminiumburk.

Den 1 mars lanserar Absolut Absolut Soda Lime & Cucumber en nyhet i hard seltzer-segmentet. Det är en RTD soda utan socker med Absolut vodka och naturliga smaker. Produkten kommer att finnas i Systembolagets fasta sortiment.

"Hard seltzer”-begreppet kommer från den amerikanska marknaden, där alkoholhaltigt kolsyrat vatten med lågt sockerinnehåll och naturliga smaker, har fått ett rejält uppsving de senaste åren. Flera drycker i segmentet har även lanserats på den svenska marknaden. Absolut hakar nu på trenden för att möta det ökande intresset.

– Det här är ett nytt segment för oss vilket känns spännande. Vi har märkt en ökad efterfrågan efter denna typ av produkt hos våra svenska konsumenter. Absolut Soda Lime & Cucumber är ett alternativ till den som önskar en alkoholhaltig dryck med lägre alkoholinnehåll, utan onödigt socker eller tillsatser, säger Sophie Linnusaar, brand manager Absolut.

En burk Absolut Soda Lime & Cucumber (250 ml) har en alkoholhalt på 5 procent alc, innehåller inget socker och endast 69 kalorier per burk.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Forskning: Allt fler finkrogar utanför storstäderna
Handskuren pommes frites på ny snackbar i Stockholm
Här hamnar La Girafes systerkrogar
Ny vd på Urban Deli
Han satsar på obemannad pizzabutik
Nu är den japanska matbaren permanent
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.093