23948sdkhjf

Boulebar expanderar till London via förvärv

Boulebar London blir den svenska kedjans 13:e anläggning och den första utanför Norden.

Boulebar expanderar till London. Det sker genom att förvärva Jack & Boule som har en anläggning i Waterloo-området.

Boulebar går in som majoritetsägare i Jack & Boule och anläggningen i London kommer gradvis att byggas om i enlighet med Boulebars koncept med målet att skapa ytterligare en mötesplats inspirerad av den sydeuropeiska boulekulturen.

För Henrik Kruse, koncern-vd och grundare av Boulebar Group AB, handlar Londonsatsningen om ett möte mellan likasinnade. Det började med en inbjudan på Linkedin.

– Vi skulle lika väl kunnat expandera till Hamburg eller Rotterdam, det är inte staden som är viktig, allt handlar om människorna. När vi mötte gänget bakom Jack & Boule märkte vi att de har samma driv och delar vår nördighet och passion för boule. Då var saken klar. 

– Så har vår tillväxt ofta sett ut, vi ser en möjlighet och satsar helhjärtat på den, fortsätter Henrik Kruse som menar att Boulebar med sitt erbjudande kan fylla ett hål i Londons annars rikliga utbud av aktivitetsbaserade upplevelser.

Nya Boulebar i London blir kedjans 13:e anläggning i ordningen. Sedan tidigare finns Boulebar i Stockholm, Köpenhamn, Malmö, Örebro och Göteborg.

Restaurang- och upplevelsebranschen har det tufft just nu, men Boulebar har trots konjunkturen sitt bästa halvårsresultat hittills bakom sig. Nettomsättningen för det första halvåret 2023 blev 125 miljoner kronor med ett resultat efter finansnetto på 11 miljoner, en ökning med 4 miljoner jämfört med samma period föregående år. 

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094