23948sdkhjf

Nya Café Klotet blir granne med Gondolen

Svenska Brasserier öppnar Café Klotet intill Katarinahuset.

I oktober återöppnade Gondolen efter tre år av renoveringar. Efter årsskiftet får den anrika krogen en ny granne. Då flyttar Café Klotet in med restaurang och bar i lokalen bredvid Katarinahuset. Bakom satsningen står Gondolens nya ägare Svenska Brasserier.

– Vår vision är att skapa en restaurang präglad av såväl lekfullhet som trygghet, med en enklare meny, vilket skapar en intressant kontrast och kompletterar Gondolens klassiska elegans, säger Matilda Jackson, projektägare för Café Klotet.

Namnet är hämtat från Café Klotet som låg på Klotgränd nedanför Katarinahuset mellan 1877 och 1935. Den nya upplagan öppnar i början av 2024.

Louise Phalén som närmast kommer från vinbaren Grus Grus, blir köksmätare på Café Klotet. Doris Charapkina, tidigare på Schmaltz Bar & Delicatessen, tar rollen som chefssommelier och driftchef. Rekrytering av övrig personal pågår för fullt.

– Det känns jättekul att vi snart öppnar ytterligare en restaurang på Södermalm. Louise och Doris är nyckelpersoner i vår nya satsning och deras kreativitet har resulterat i många spännande idéer som vi tar med oss in i konceptet.

Svenska Brasserier driver även närliggande Riche Fenix och The Hills. 

Interiören på nya Café Klotet är ritad och utformad av inredningsarkitekterna Ellen Nyqvist och Louise Tungården, som även gjort inredningen på Riche Fenix.

 

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078