23948sdkhjf

Tredje restaurangen för libanesiska Laziza

Social hållbarhet viktigt för grundaren av Laziza, där varannan anställd är kvinna och majoriteten inte haft ett arbete i Sverige tidigare.

Libanesiska Laziza är på väg att växa till en kedja. Restaurangen har nu gjort klart med sin tredje etablering i Malmö. I slutet av 2025 öppnar Laziza även i Wihlborgs kontorshus Vista i Hyllie.

– Vårt koncept har fungerat mycket väl i 13 år och nu är vi redo att ta nästa steg med en restaurang i Hyllie där vi redan idag levererar mycket catering,  säger Sadoo Iskandarani, grundare och kökschef på Laziza.

Den nya restaurangen kommer att breda ut sig på på två våningar om totalt 600 kvadratmeter. Mycket vegetarisk och närproducerad mat ingår i konceptet. På Vistas tak kommer Laziza att ha en egen odling för kryddor och örter som kan användas i matlagningen.

Laziza har gjort sig känt för att satsa på social hållbarhet med fokus på att bryta utanförskap. 50 procent av alla anställda är kvinnor och 90 procent av dessa inte haft ett arbete i Sverige tidigare.

– Vi är måna om att bygga broar i vårt arbete, både mellan människor och länder. Vi ser därför en viktig symbolik i att befinna oss nära Öresundsbron och kontinenten, men också flera olika stadsdelar i Malmö, säger Sadoo Iskandarani.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.088