23948sdkhjf

Fransk restaurang ska skapa rofylld atmosfär i Gjuteriet

La Fonderie ska bli en kulinarisk mötesplats i den prisade byggnaden i Varvsstaden, Malmö. 

En fransk restaurang ska bidra till att gjuta liv i Kockums gamla gjuteri. Den erfarna krögaren Stellan Colt öppnar framåt sommaren La Fonderie i den prisbelönade byggnaden Gjuteriet i Malmös växande stadsdel Varvsstaden. Planen är att restaurangen ska öppna under vår eller tidig sommar 2024.

Namnet La Fonderie är det franska ordet för just gjuteri. 

– Jag tycker det har saknats en restaurang i Malmö där atmosfären är rofylld och dit man välkomnas att sitta länge, säger ägaren Stellan Colt i en kommentar.

Han utlovar en klassisk fransk meny och mat av hög kvalitet både till lunch och middag. Efter middagstid kommer man kunna beställa cocktails från baren som blir en central punkt i restaurangen. 

– La Fonderie blir en mötesplats för alla som tycker om god mat och dryck och som vill inta den på en historisk plats. Gjuteriets läge är fantastiskt med närheten till centrum och en uteservering som vetter mot hamnbassängen och kajkanten, fortsätter Stellan Colt som sedan tidigare driver Bjerred Station i Bjärred.

Byggnaden Gjuteriet vann i oktober i år Malmö stads stadsbyggnadspris. Oatly hyr redan konstorslokaler. I botten finns en restauranglokal på cirka 250 kvadratmeter där La Fonderie kommer att kunna ta emot omkring 75 sittande gäster inomhus plus ytterligare runt 50 gäster på uteserveringen. 

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094