23948sdkhjf

Pizza Hut och Brödernas byter vd

Thomas Wendel går från CCO till vd hos pizzaaktören när Richard Forsshéll lämnar för att i stället bli vd på Brödernas.

Thomas Wendel kom till Pizza Hut i mars förra året för att som operativ chef, COO, lyfta varumärket. Nu kliver han upp som högsta chef för snabbmatskedjans 26 svenska restauranger. Han efterträder Richard Forsshéll som lämnar bolaget efter fem år för att i stället bli vd på Brödernas.

Den snabbväxande burgarkedjans grundare Joakim Wiklander lämnar därmed vd-posten, men kommer att fortsätta bidra till företagets utveckling som aktiv styrelsemedlem.

– Brödernas kommer alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta och som grundare och största enskilda aktieägare kommer jag fortsätta vara djupt engagerad i företaget. Jag ser verkligen fram emot att vara en fortsatt stolt ambassadör och att bidra aktivt i styrelsearbetet, säger Joakim Wiklander.

Richard Forsshéll har en lång bakgrund inom ledarskap och affärsutveckling, både från detaljhandeln och de senaste fem åren i restaurangbranschen. Nu tar han över ansvaret för Brödernas 80-talet restauranger.

– Jag är både stolt och entusiastisk över att få leda ett bolag som inte bara har definierat premiumburgarsegmentet, utan också under tider av global osäkerhet visat en imponerande förmåga att växa. Jag ser fram emot att bygga vidare på Brödernas fina prestationer tillsammans med bolagets 1 500 dedikerade medarbetare, säger Richard Forsshéll i en kommentar.

Thomas Wendel, som har en bakgrund på Kjell & Company och Netonnet, tillträdde formellt som vd för Pizza Hut den 22 januari.

– Pizza Hut tog emot mig med öppna armar och blev som en extra familj direkt. Vi har tillsammans redan påbörjat resan mot nya höjder och möjligheterna är oändliga. Det är en spännande utveckling vi har framöver där vi arbetar för ett ännu starkare varumärke och ett varierat erbjudande, säger Thomas Wendel i en kommentar. 

Styrelseordförande Fredrik Dokk Nygaard konstaterar att avgående vd Richard Forsshéll lett bolaget under en utmanande period, genom både pandemi, energikris och omstrukturering.

– Å styrelsens vägnar vill jag rikta ett stort tack till honom och hela teamet. Pizza Hut har aldrig varit bättre rustat för att ta fler marknadsandelar, och med Thomas Wendel stadigt vid rodret framöver bibehålls kontinuiteten, säger Fredrik Dokk Nygaard.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098