23948sdkhjf

Hon vann SM för unga bagare med inspiration från tunnelbanan

Alva Odelbrink kan nu titulera sig Sveriges bästa unga bagare.

Finalen är avgjord i tävlingen SM unga bagare. Under fem timmar stod de sju finalisterna och skapade bakverk i de fem olika kategorierna. Vid prisutdelningen stod det klart att Alva Odelbrink är svensk juniormästare i bageri 2024.

– Det känns helt otroligt kul att vinna. Jag är glad att domarna gillade mitt tema lika mycket som jag. Sverige är känt för vår tunnelbana och dess konst och det kändes roligt att få tolka den på det här sättet. Jag känner mig stolt och glad över det jag åstadkommit idag, och allra mest nöjd är jag med skådebrödet och varmkorven – de blev precis så som jag ville ha dem, säger, Alva Odelbrink, vinnare av SM Unga Bagare 2024.

Alva Odelbrink deltog även förra året men hamnade då på en tredjeplats. I en tidigare intervju med RS & FastFood berättade Alva att hon var redo för revansch detta året, något hon fick när hon tävlade med temat Stockholms tunnelbana som tog henne ända upp till prispallen.

Juryns motivering löd:

”Årets vinnare har, genom ett mästerligt utförande där stadens puls och djup omvandlats till bagerikonst, tagit oss med på en resa där varje hållplats är en smak av excellens. Med ett lekfullt spektrum i färg och form har hon inte bara visat på teknisk skicklighet utan en helt unik förmåga att förmedla sin berättelse. Resan som vi bjuds med på är både elegant och full av innovation och vittnar om en kreatör som kan sitt hantverk och konsten att ta med sin publik till nya världar.”

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046