23948sdkhjf

Nu öppnar Lådan sin nya restaurang

Lådan öppnar sin nya restaurang Tegellådan och sitt bryggeri.

I januari meddelade Lådans grundare Jon Widegren sina planer att bredda sitt utbud med ny restaurang och eget bryggeri. Nu är datumet bestämt för premiären, den 21 mars öppnar Tegelådan och Lådan Bryggeri i Gasverket, Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

– Äntligen får vi öppna vår hittills största låda, och med en låda i lådan dessutom i form av ett eget bryggeri, säger Jon Widegren, grundare och ägare av Lådan, i en kommentar.

Tegellådan består av två våningar med över 650 kvadratmeter. Restaurangen kommer servera streetfood samt öl, bland annat sina tre initiala egenbryggda öl, en lager, en session pale ale och en IPA.

En stor del av det nya konceptet är att erbjuda mat som kommer från lokala gårdar, är kravmärkta och följer WWF:s riktlinjer.

– Vi har alltid trott på enkelhet i kombination med kvalitet. Eller ambition utan pretention för att uttrycka det lite pretentiöst, utan pekpinnar. Våra gäster ska kunna njuta av en god måltid utan att behöva fundera. Folk äter inte värderingar, men de äter gärna friterat och då är det vårt ansvar att frityroljan är från Gunnarshög och att våra pommes är ekologiska, säger Jon Widegren.

Ambitionen i framtiden är att utöka sortimentet med fler ölsorter och inleda samarbete med andra mindre svenska bryggerier.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063