23948sdkhjf

Sverige kammade hem grönt guld i nordiska mästerskapen

Nyligen arrangerades Nordic chef där Sverige tog hem guld i den vegetariska kategorin.

Nordiska mästerskapen arrangerades nyligen i Herning, Danmark, där Sverige kammade hem guldet i Nordic green chef. I grenen tävlade kocklandslagets Emil Persson och commis Ida Brixhall.

– Det känns fantastiskt att ha fått representera Sverige i de nordiska mästerskapen och jag är så glad att vi nådde hela vägen fram. Vi har lagt otroligt mycket tid på att få till rätt balans i rätterna och sätta vår prägel på det vi serverade, och det betyder mycket att få den här bekräftelsen. Att få samarbeta med Ida i köket har varit så givande och jag är stolt över att vi rodde hem det här tillsammans, säger Emil Persson.

Grenen Nordic green chef introducerades 2022 och har ett vegetariskt fokus där en seniorkock och en i juniorkock ska samarbeta. Laget bedöms sedan i ett flertal kriterier, men smaken utgör 50 procent av poängen. 

 – Emil och Ida är ett otroligt team, de stöttar varandra och båda har utvecklats av att ha tränat ihop. Jag är så stolt över deras insats och de förtjänade verkligen denna guldmedalj, säger Jens Ericsson, general manager för Svenska kocklandslagen, i pressmeddelandet.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079