23948sdkhjf

Säljer sitt mikrobryggeri – ”Behövt fatta vuxet beslut”

Efter några tuffa år för Brekeriet har de nu beslutat att sälja bryggeriet.

Bryggeriet Brekeriet, som främst fokuserat på vildjäst och syrligöl, har på senare år valt att satsa på mer ”vanlig” öl.

– Det är tuffa tider och vi behöver bredda portföljen. Vi breddar med möjligheten att även sälja vår öl till de personer som inte är så glada för suröl, förklarade André Ek, medgrundare och produktionschef för Brekeriet, till Food Supply i en tidigare intervju.

Den rena ölen har sålts under deras varumärke Wild Bruce och har tagits emot väl av konsumenterna. Men nu berättar Brekeriet för Beer News att de väljer att sälja verksamheten. Beslutet tog de i höstas när bryggeriet skulle fatta beslut om hyreskontraktet skulle förlängas eller sägas upp.

– Vi har verkligen tagit in alla aspekter. Vi har hela tiden sett oss själva göra det här tills vi går i pension. Vi har satsat långsiktigt och jobbat jämnt. När allt är frid och fröjd är det kul, men det har det inte varit på många år nu. Vi har alla familjer och har behövt fatta ett vuxet beslut, säger André Ek till Beer News.

Brekeriet kommer att fortsätta som vanligt fram till årsskiftet med nysläpp och deras sommarbar, Brekeriet Bar i Landskrona, kommer att rulla på.

– Eftersom det här är ett bryggeri man inte bara lägger ner i en handvändning vill vi gå ut med informationen i tid. Vi hoppas på att kunna hitta en köpare eller investerare, som gör att varumärket kan leva vidare. I ett drömscenario kan vi till och med jobba kvar. Men det beror helt på vad som händer nu. Vi har försökt att tänka igenom alla scenarion, säger André Ek och fortsätter:

– Hittar vi ingen bra lösning kommer vi att behöva sälja av utrustning. Ekfat har vi till exempel tömt under en lång tid utan att fylla dem igen. Det har varit en tuff period och vi har sett fram emot att kunna berätta om det. Nu blir det förhoppningsvis enklare att hitta konstruktiva lösningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.048