23948sdkhjf

Hon är världens bästa konferenskock

Ruth Weldegiorgis från Sigtunahöjden seniorvinnare i världsfinalen av tävlingen Copper Skillet.

I New York avgjordes nyligen kocktävlingen Copper Skillet där Ruth Weldegiorgis tog hem priset som världens bästa konferenskock. Till vardags arbetar hon som kock på Restaurang Skog på hotell- och konferensanläggningen Sigtunahöjden.

– Det känns helt fantastiskt. Självklart blir man så stolt över framgångarna och hela resan som fortfarande känns nästan overklig. Men det är den inte. För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra, att uppmärksamma på möjligheterna och inspirera unga människor till att satsa på en karriär inom kockyrket, säger Ruth Weldegiorgis i ett pressmeddelande.

Hennes vinnarrätt bestod av svärdfisk, baljväxtfärs, vitvinsbaserad grönsaksragu med morot, schalottenlök och blekselleri upplagt på smörstekta jordärtskockor, smörstekt timjan och sparris. Sedan toppades rätten med en en fänkålscrudité och krasse.

Sigtunahöjden har tidigare kammat hem flera priser inom ramen för Copper Skillet, som är en tävling för kockar på konferens- och kursgårdar. 2022 blev Sofie Lidén världsmästare och den första kvinnliga vinnaren i världsfinalen av Cooper Skillet. 2019 vann Niclas Jansson juniorklassen för kockar upp till 26 år när Copper Skillet avgjordes i Toronto, Kanada.

I mars vann Michelle Eklund på Skogshem & Wijk den svenska deltävlingen för juniorer. I september avgörs den europeiska Copper Skillet-finalen i Surrey, England, och skulle hon vinna även den går världsfinalen för juniorerna i USA alternativt Australien under våren 2025.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063