23948sdkhjf

Ung Sigtunakock bäst i världen

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Sverige och Europa representerades i årets mästerskap för konferenskockar av Niclas Jansson och Emil Jonsson, båda verksamma i Sigtuna. Allra bäst gick det för Jansson som vann juniorklassen för kockar upp till 26 år när Copper Skillet avgjordes i Toronto, Kanada.

Läs också: Sigtunakockar i världsfinal i Toronto

– Att få stå som vinnare i världsfinalen är oerhört stort och overkligt för mig. Det har alltid varit målet, såklart, men det är en lång väg att gå och jag lyckades ta mig hela vägen fram. Jag har laddat för detta sedan jag begav mig till Lidingö för den svenska finalen och det är overkligt att nu kunna titulera mig som Global Chef of the Year 2019 IACC Copper Skillet, säger Niclas Jansson i ett pressmeddelande.

Vinnarrätten bestod av ryggbiff med tempeh i brynt smör, stuvad blomkål med äpple och lönnsirap, rostad blomkål och pumpafrön, inkokt vit sparris och äpple. Till detta serverades en sky med äpple, lök, lönnsirap, brynt smör och rödvin.

Niclas Jansson jobbar till vardags som köksmästare på Restaurang Skog på Sigtunahöjden och har arbetat som kock sedan 2011. Efter att först ha vunnit den svenska uttagningen och sedan i höstas den europeiska finalen i Lissabon lyckades Jansson alltså ta hem även världsfinalen i Toronto.

Emil Jonsson från Steningevik konferens tävlade i seniorklassen (kockar över 26 år), men räckte inte hela vägen i den hårda konkurrensen.

Mer om: Copper Skillet
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Nyhetsbrev

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Arkiv

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Därför stängs Feskekörka

Från vikingatiden till 1700-talet för E-Type

Magnus Nilsson lämnar – Fäviken stänger

”Det har varit ett svårt beslut”.

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.13