23948sdkhjf

Ung Sigtunakock bäst i världen

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Sverige och Europa representerades i årets mästerskap för konferenskockar av Niclas Jansson och Emil Jonsson, båda verksamma i Sigtuna. Allra bäst gick det för Jansson som vann juniorklassen för kockar upp till 26 år när Copper Skillet avgjordes i Toronto, Kanada.

Läs också: Sigtunakockar i världsfinal i Toronto

– Att få stå som vinnare i världsfinalen är oerhört stort och overkligt för mig. Det har alltid varit målet, såklart, men det är en lång väg att gå och jag lyckades ta mig hela vägen fram. Jag har laddat för detta sedan jag begav mig till Lidingö för den svenska finalen och det är overkligt att nu kunna titulera mig som Global Chef of the Year 2019 IACC Copper Skillet, säger Niclas Jansson i ett pressmeddelande.

Vinnarrätten bestod av ryggbiff med tempeh i brynt smör, stuvad blomkål med äpple och lönnsirap, rostad blomkål och pumpafrön, inkokt vit sparris och äpple. Till detta serverades en sky med äpple, lök, lönnsirap, brynt smör och rödvin.

Niclas Jansson jobbar till vardags som köksmästare på Restaurang Skog på Sigtunahöjden och har arbetat som kock sedan 2011. Efter att först ha vunnit den svenska uttagningen och sedan i höstas den europeiska finalen i Lissabon lyckades Jansson alltså ta hem även världsfinalen i Toronto.

Emil Jonsson från Steningevik konferens tävlade i seniorklassen (kockar över 26 år), men räckte inte hela vägen i den hårda konkurrensen.

Mer om: Copper Skillet
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Nyhetsbrev

Arnold's – nu även med lunchservering

Arkiv

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109