23948sdkhjf

Sushirullen har gått i konkurs

Restaurangkedjan som grundades 2012 försökte skruva om verksamheten till ett franchisekoncept riktat mot dagligvaruhandeln, men inte heller det kunde rädda Sushirullen.

Det gick inte som tänkt med Sushirullen. Restaurangkedjan, som grundades 2012, öppnade sin första restaurang 2013 och etablerade sig på runt 20-tal platser i Sverige och Finland. Men en kraftig expansion runt 2017 och 2018 ledde till en kris för bolaget som gick med en stor förlust och var nära konkursen redan då.   

En nedstängning av flera restauranger och en omprioritering med fokus på att etablera enheter, som påminner om Picadelis salladsbarer, i dagligvarubutiker vände på skutan. Kedjan lyckades etablera sina stånd hos bland annat Ica Kvantum Värtan, Ica Maxi Nyköping och Ica Maxi Kristinehamn.

Pandemin ställde däremot till det för kedjan som tappat i omsättning ända sedan 2020. Under 2022, som är det senaste bokslutsåret där det finns tillgängliga redovisningssiffror, landade nettoomsättningen på 7,1 miljoner kronor och EBITDA-resultatet blev en förlust på en halv miljon.  

I veckan blev det klart att sushikedjan går i konkurs. 

Fri Köpenskap har sökt bolaget för en kommentar.

– Det finns inget att säga i det här läget. Det är för tidigt, säger konkursförvaltaren Sten Sjöstedt.

Enheterna som fanns i butikerna kunde bestå av både en delidisk och ett slags minikök där sushikockar direkt lagade sushi för kunderna. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125