23948sdkhjf

Melker Andersson bakom krog som ska locka unga till branschen

Under sensommaren öppnar kvarterskrogen Skörden på Södermalm i Stockholm, ett projekt för att inspirera unga till en framtid inom restaurangbranschen.

Ett nytt initiativ ska locka unga vuxna till restaurangyrket. Projektet, som går under namnet Chefs Camp, startar i september och ska erbjuda unga i socialt utanförskap en tillgång till arbetsmarknaden. I projektet kommer deltagarna lära sig kockyrket handledda av kockarna Melker Andersson, Jimmy Lappalainen och Claes Grahn-Möller.

– Kockbranschen skriker efter ung, hungrig arbetskraft. Samtidigt ser vi ett ökat problem med unga vuxna som inte känner sig som en del av samhället. Vi vill göra vad vi kan för att erbjuda dem verktygen och erfarenheten de behöver för att bli fullvärdiga kockar, redo för arbetslivet. Vår förhoppning är att Stockholm kommer att uppskatta initiativet och vill testa våra blivande stjärnors mat, säger Melker Andersson, krögare och tillsammans med Alexander Throne-Holst och Casten von Otter, initiativtagare till Chefs Camp.

Programmet kommer pågå under sju månader och riktar sig till unga vuxna som är 18 år eller äldre. För att delta krävs inga förkunskaper och efter avslutat traineeprogram ska deltagarna lärt sig allt från städning till råvarukännedom och matlagningstekniker.

Kvarterskrogen Skördens mål är att skapa en atmosfär som främjar gemenskap och inkludering och med en redan fullspäckad kalender med evenemang strävar Skörden att bli en ny mötesplats.

– Jag hoppas att den unga vuxna som känner att han eller hon inte riktigt hittat rätt, eller på andra sätt känner sig utanför, vågar söka sig till oss. Om rätt möjligheter ges, är jag övertygad om att vi kan vägleda vilsna individer på en positiv riktning livet, både för dem själva, men även för samhället, kommenterar Melker Andersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172