Sebastian Mannerström ska ta ut svängarna på ny krog i centralt läge

Han har ett efternamn som förpliktigar. När Sebastian Mannerström öppnar sin andra restaurang i Göteborg så märks det återigen i namnet. Harvest by Mannerström följs av Mansion by Mannerström.
– Jag älskar lunchrestaurangen vid Volvo, men där kan jag inte göra allt jag vill. Jag vill kunna skapa en hel upplevelse med sill, sup och öl, säger Sebastian Mannerström till Göteborgs-Posten.
Sebastian Mannerströms pappa är förstås den nu 85-årige stjärnkrögaren och tv-personligheten Leif Mannerström. Sonen öppnade för fem år sedan sin första restaurang vid Volvofabriken i Torslanda. Nu är det dags att ta kokkonsterna in till Göteborgs centrum, närmare bestämt till Lorensbergsgatan, bara ett stenkast från anrika Kometen som Leif Mannerström ägde mellan 2009 och 2017, och där Sebastian själv arbetat.
– Det är många som har frågat mig när fan jag ska öppna en restaurang i stan. Jag har bara väntat på att rätt lokal ska dyka upp till rätt pris. Jag ville inte betala miljoner för att sedan arbeta i uppförsbacke, säger Sebastian Mannerström till G-P.
Precis som på Harvest by Mannerström kommer det huvudsakligen att serveras husmanskost på den nya restaurangen, men Sebastian Mannerström ämnar ta ut svängarna mer på Mansion by Mannerström för att kunna erbjuda andra smaker och skapa en helhetsupplevelse.
– Det kommer inte vara sådan husmanskost som man bara slänger ihop, utan mat som är tillagad på bra råvaror av någon som vet hur man ska tillaga det.
Om allt går enligt planerna kommer den nya restaurangen att slå upp portarna i juni, men Sebastian Mannerström håller fortfarande premiärdatumet lite öppet.
Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.