Mocca Deli-brödernas elfte restaurang blir den största hittills

Bröderna Tony, Alen och Salle Mansour öppnade sin första Mocca Deli-restaurang i Eskilstuna 2015. Sedan dess har verksamheten utvecklats till en kedja med franchiserestauranger i tio svenska städer. Nästa stad som ska erövras är Uppsala.
Till hösten slår restaurangen Mocca Deli upp portarna på stadens tätaste kroggata, Dragarbrunnsgatan, där det redan finns 20 restauranger inom en kort sträcka. Enligt ett pressmeddelande från Stadsrum fastigheter är lokalen 553 kvadratmeter stor med möjlighet till uteservering.
– Det är spännande. Uppsala har varit på tapeten länge och det här blir vårt största flaggskepp hittills. Lokalen som vi tar över är större än de andra Mocca Delis som finns runt om i Sverige , säger Tony Mansour till Upsala Nya Tidning.
Mocca Deli tar över den lokal där TGI Friday hade verksamhet fram till konkursen för drygt ett år sedan.
– Det är total make over som gäller. Vi gör om hela restaurangen så att den passar vårt koncept.
I konceptet ingår ett utbud av bakverk, pasta, sallader, cocktails, våfflor, wraps, milkshakes och flatbread-pizzor.
– Hos oss handlar det om mer än bara mat och dryck – det handlar om känslan. Inredningen, musiken, dofterna och menyn samspelar för att skapa en levande och familjär miljö där man gärna stannar lite längre, säger Tony Mansour i pressmeddelandet från Stadsrum.
Brödratrion öppnade sin första Mocca Deli-restaurang i Eskilstuna för tio år sedan. Där finns också huvudkontoret, men bröderna har efter en strid med kommunen hotat att lämna hemstaden.
Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.