23948sdkhjf

Känd duo öppnar Restaurang Oxienstiernan i ny tappning

Sebastian Schildt och Viktor Westerlund satsar på ett tredelat koncept med sommarkrog, klassisk bistro och ett modernt fine dining-format i en vacker malmgård från 1700-talet.

Silversmeden Sebastian Schildt stod i sin silverateljé och såg grannarna flytta ut från den vackra 1700- talsbyggnaden på Östermalm i Stockholm. Det blev början på en resa som lett fram till en restaurangsatsning i tre delar som krögare. 

Tillsammans med stjärnkocken Viktor Westerlind öppnar Sebastian Schildt en ny version av Restaurang Oxenstiernan (ROX). Westerlund blev Årets kock 2009 och har ett förflutet på F12, Frantzén och Aira. Senast var han kökschef i tre år på Operakällaren.  

Efter ett kort uppehåll under våren öppnar duon nya Oxenstiernan. 

– Det var helt rätt att pausa verksamheten, och nu känns det lika självklart att öppna igen. Och att göra det tillsammans med Viktor känns otroligt inspirerande. Vi delar värderingar, ambitioner och synen på gastronomi. Det här är en unik plats i Stockholm, med enorm potential att skapa något enastående, säger Sebastian Schildt.

Först ut är sommarkrogen Jardin, en trädgårdsrestaurang belägen under lindarna från 1700-talet. Jardin öppnar den 28 juni med en meny inspirerad av Provence. Tanken är sommarkrogen ska byta geografiskt tema varje år. 

Under hösten öppnar sedan även en lyxig bistro, en elegant kvarterskrog i det lilla formatet där klassiker möter de finaste nordiska råvarorna. 

Den tredje pusselbiten, som beskrivs som den mest intima delen av Oxenstiernan, adderas i vinter. I matsalen med modern fine dining ska Viktor Westerahl ta ut svängarna. Det personliga, kreativa och nordiska ska i centrum i en avskalad, elegant miljö.

Sebastian Schildts nätverk inom design, konst och hantverk har gjort avtryck på alla aspekter av restaurangens interiör.

”Jag har länge närt en dröm om att skapa en plats för alla sinnen, där konst, hantverk, mat och möten samlas och inspirerar människor att vara just människor. Nu är äntligen denna unika plats verklighet, och det är en lika spännande och utmanande resa som startar här”, skriver han på restaurangens sajt.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062