23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Slussporten ska bli Slussens nya kroghjärta

Slussporten under Guldbron vid Slussen är Nobis största restaurangsatsning på många år. 

Med nya ombyggda Slussen växer ett nytt hett krogområde fram i huvudstaden. Under Guldbron, i den sydliga delen, återfinns redan Filip Fastens krog Agrikultur. Nu presenterar Nobis Hospitality Group planerna för det nordliga av de två glashusen under Guldbron.

I början av 2026 öppnar Slussporten med ambitionen att ge området ett nytt hjärta. Köksmästaren Jacob Davidsson har erfarenhet från bland annat Adam/Albin, Aira, Vineriet och senast fyra år som köksmästare på Omaka.

– Jag vill skapa en lekfull meny där smakerna alltid kommer först. Med klassiska tekniker i grunden, men med influenser från hela världen, bygger vi en tydlig identitet för Slussporten från första dagen, säger Jacob Davidsson i en kommentar.

Slussporten rymmer 95 sittplatser i matsalen och 76 i baren. Under våren öppnar en uteservering vid Vattentorget som rymmer 125 platser.

Nobis Restaurant Divisions satsning under Guldbron är koncernens största på många år.

– Jag tror på att skapa platser där människor vill vara och återvända, om och om igen. Ska man göra något, gör man det helhjärtat – det gäller allt från hur vi lagar maten till hur vi tar hand om varje gäst som kliver in genom dörren, säger Maximilian Catenacci, vice vd Nobis Restaurant Division.

I anslutning till Slussporten öppnar Gästrummet. Några gånger per år bjuds en krögare, vinmakare, bartender, bagare eller annan kreatör att skapa sin egen värld. Gästrummet har 36 sittplatser.

Etablering Se tema
BREAKING
{{ article.headline }}
0.016|