Med nya ombyggda Slussen växer ett nytt hett krogområde fram i huvudstaden. Under Guldbron, i den sydliga delen, återfinns redan Filip Fastens krog Agrikultur. Nu presenterar Nobis Hospitality Group planerna för det nordliga av de två glashusen under Guldbron.
I början av 2026 öppnar Slussporten med ambitionen att ge området ett nytt hjärta. Köksmästaren Jacob Davidsson har erfarenhet från bland annat Adam/Albin, Aira, Vineriet och senast fyra år som köksmästare på Omaka.
– Jag vill skapa en lekfull meny där smakerna alltid kommer först. Med klassiska tekniker i grunden, men med influenser från hela världen, bygger vi en tydlig identitet för Slussporten från första dagen, säger Jacob Davidsson i en kommentar.
Slussporten rymmer 95 sittplatser i matsalen och 76 i baren. Under våren öppnar en uteservering vid Vattentorget som rymmer 125 platser.
Nobis Restaurant Divisions satsning under Guldbron är koncernens största på många år.
– Jag tror på att skapa platser där människor vill vara och återvända, om och om igen. Ska man göra något, gör man det helhjärtat – det gäller allt från hur vi lagar maten till hur vi tar hand om varje gäst som kliver in genom dörren, säger Maximilian Catenacci, vice vd Nobis Restaurant Division.
I anslutning till Slussporten öppnar Gästrummet. Några gånger per år bjuds en krögare, vinmakare, bartender, bagare eller annan kreatör att skapa sin egen värld. Gästrummet har 36 sittplatser.