Bocuse d’Or Sweden växer och föryngras. Nästa steg för att säkra en ny generation konkurrenskraftiga kockar är en ny ungdomstävling: Bocuse d’Or Sweden Next Generation.
Bocuse d'Or är världens mest prestigefyllda kocktävling. Bocuse d'Or Swedens uppdrag är att säkerställa att Sverige deltar i internationella kocktävlingar på ett konkurrenskraftigt sätt. Då krävs det att det börjas i tid.
Sedan 2020 har Bocuse d’Or Sweden Commis Award varit en plattform för unga kvinnliga kockar på restaurang- och livsmedelsprogrammet. Men dagens unga kvinnliga kockar vil inte längre tävla separat från männen utan mäta sig mot hela sin årskull. Därför lanseras nästa år Bocuse d’Or Sweden Next Generation, en tävling öppen för alla elever i årskurs tre på restaurang- och livsmedelsprogrammet.
Den 20 april 2026 genomförs den första upplagan. I potten finns en exklusiv resa med Team Sweden till världsfinalen i Bocuse d’Or i Lyon i januari 2027. Där väntas Sverige representeras av Ludwig Tjörnemo, som dock först måste ta sig förbi den europeiska kvaltävlingen Bocuse d’Or Europe.