23948sdkhjf

Tanja segrade - bäst i Europa på pizza!

Först tog hon den svenska juryn med storm och sedan den internationella. Tanja Tomic som nyligen segrade i det första nordiska mästerskapet i pizza, arrangerat av tidningen Fast Food, besegrade också det europeiska tävlingsfältet, på 35 personer, vid EM i Spanien.

Under tre dagar har olika tävlingsgrenar klarats av där kvalitetsgrenen är den viktigaste och mest prestigefyllda grenen. På torsdagen stod det klart att Tanja blev den totala segraren i kvalitetsgrenen med 605 poäng och är därmed med sin pizza St. Lucia en av de bästa i hela Europa på att hantera pizzan på bästa sätt.

"Hon har en enorm utstrålning och gjorde en "ren" och smakfull pizza av absolut högsta klass", sade en av medlemmarna i den spanska juryn till tidningen Fast Food. "Många av de tävlande gjorde det klassiska misstaget att blanda för många och exklusiva råvaror vilket ofta slutar med en överarbetad pizza."

Tanja som kommer från Värnamo och till vardags driver pizzeria Chaplin har ett uttalat mål med sitt deltagande: "Jag ska vara med att driva pizzanäringen mot nya höjder", vilket samtidigt är tävlingens mål när den arrangeras i norden.

Hennes pizza bestod av hemmagjord tomatsås, Västervik- och Billingeost, lyxräkor, blåmusslor, lök, minibläckfisk, sparris samt paprika. Som ett extra plus presenterade hon ett spännande tillbehör i form av en rykande vulkan omgärdad av tilltugg.

Med vinsten har nu Tanja kvalat in till VM i Italien samt även den prestigefyllda pizzatävlingen Giro Europea i Paris.

"Pizzan behöver följa övrig bekvämmatsutveckling. Med tävlingen ska pizzan i framtiden platsa i mer gourmetbetonade sammanhang. Inte minst ska fräschhet och hälsa stå i fokus" säger Magnus Lilienström, chefredaktör för tidningen Fast Food. Något som även den svenska NM-juryn efterlyste under den nordiska tävlingen. Här hittade man bland annat elitkockarna Fredrik Eriksson, Örjan Klein och Melker Andersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079