23948sdkhjf

Julborden står pall för ekonomin

Julborden är en riktig kassako för landets krogar. Enligt affärssajten E24 är antalet bokningar i Stockholm oförändrat eller till och med bättre än i fjol – trots finanskrisen.
Operakällarens matsal har fått in fler än 4 000 bokningar till sitt traditionella julbord och restaurangchef Armen Tagvorjan har skäl att tro på minst lika många bokningar som förra året.
»Det är mer bokat nu än förra året vid den här tiden. Nu är det dessutom fler bokningar som är bekräftade jämfört med förra året då en del gäster avbokade i sista stund«, säger han till E24.

På Utö Värdshus har man hittills fått in 4 800 julbordsbokningar, vilket är 150 färre än vid samma tid förra året. Men restaurangchef Robert Hertogs tror ändå att det inte kommer att bli någon större skillnad i antalet gäster i år.

Grand Hôtels traditionella julbord på julafton är fullbokat sedan ett år tillbaka. Enligt hotellets marknadschef Filip Odelius är bokningsläget som det brukar vara.
»Det kan bero på att vi har väldigt många återkommande gäster«, tror han.

Hotellet erbjuder också ett julbord med tillhörande julshow ”Showbusiness – a Hollywood Tribune”. Där ser det ut som att antalet gäster ökar i år.
»Det ser lite bättre ut än föregående år och nu är vi bokade till 85 procent«, säger Filip Odelius.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063