23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Finalisterna till Restauranggalan 2010

En jury på 30 branschkunniga personer har enats om två finalister i varje kategori. Vilka som vinner avslöjas den 1 november under Restauranggalan på Grand Hôtel i Stockholm. Galans arrangör är branschtidningen RS – Restauranger & Storkök. Totalt delas det ut 14 priser i olika kategorier under kvällen.

De nominerade i kategorin Årets Krog är:

Frantzén/Lindeberg, Stockholm

Restaurang Gastro, Helsingborg

De nominerade i kategorin Årets Krögare är:

Frantzén/Lindeberg, Stockholm

Swedish Taste, Göteborg

De nominerade i kategorin Årets Hälsorestaurang är:

Panini, Stockholm

Ica to Go, Stockholm

De nominerade i kategorin Journalisternas kock är:

Carina Brydling

Tareq Taylor

De nominerade i kategorin Årets Framtidslöfte är:

Lina Mohlin, Oslo

Emelie Sajland, Österlen

De nominerade i kategorin Årets Förnyare är:

Bondens Skafferi, Kristanstad

Restaurang Bastard, Malmö


De nominerade i kategorin Årets Smaksättare är:

Serrano, Stockholm

Kharazmi, Stockholm

De nominerade i kategorin Årets Barkoncept är:

Orangeriet, Stockholm

Rosen Bar & Dining, Malmö

De nominerade i kategorin Årets Sommelier är:

Lasse Solum, Grand Hôtel, Stockholm

Ia Orre Montan, Stockholm

De nominerade i kategorin Årets Krogmiljö är:

Orangeriet, Stockholm

Linnéa Art, Göteborg

De nominerade i kategorin Årets Medvetna krog är:

Matmekka, Stockholm

Fäviken Magasinet, Åre

De nominerade i kategorin Årets Matsalsteam är:

Oaxen krog, Hölö

Restaurang Kock & Vin, Göteborg

De nominerade i kategorin Årets Leverantör är:

Johan & Nyström, Stockholm

Nores Inköpspartner, Oslo/Stockholm

Under kvällen delas också

RS Hederspris

ut, ett pris som delas ut i samarbete med Svenska Kockars Förening.

–Vi tycker att det är viktigt att lyfta fram och stimulera de bästa inom svensk gastronomi och belöna förebilder och innovatörer som kan inspirera andra i branschen. Alla dessa nominerade är mycket goda exempel på detta, säger

David Khabbazi,

projektansvarig för Restauranggalan. Den genomförs:

Datum

: Måndagen 1 november 2010

Plats

: Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm.

Tid

:18.00-23.00

Restauranggalan arrangeras av branschtidningen RS – Restauranger & Storkök och hålls i år för tredje gången. Syftet med galan är att lyfta fram och belöna förebilder och innovatörer i den svenska restaurangbranschen. Service, miljö och leverantörer är här minst lika viktigt som det som serveras på tallrikarna. Mer information, se

www.restauranggalan.se

.


För pressinformation, bilder och ackreditering, kontakta:

Maria Östman presskontakt, Star PR, maria.ostman@starpr.se, 08-545 298 64, 070-453 50 56

För information om galan, kontakta:

David Khabbazi, projektansvarig för Restauranggalan, david.k@mentoronline.se 08-670 41 81, 073-6825381

BREAKING
{{ article.headline }}
0.093|