23948sdkhjf

Vendel öppnar ny krog i Ystad Sandskog

I den stora trävillan med adress Strandvägen 1 i klassiska sandskogen i Ystad har både ystadbor och tillresta ätit och umgåtts sedan 1930-talet. Och så lär det förbli – om än i ny tappning.
- Vi vill skapa en familjär, proffsig och prestigelös plats där vår passion för råvaror och okonstlade anrättningar överraskar både en dag mitt i veckan och vid lite högtidligare tillfällen. Här ska man kunna umgås i matsalen lika väl som i baren och på sommaren även på verandan och i trädgården, säger Anders Vendel.
För närvarande pågår ett intensivt planeringsarbete kring den genomgripande renoveringen av huset.
- Vi vill ta vara på ursprungliga och charmiga detaljer och återskapa ett hus som delvis för tankarna till en Carl Larsson-målning. Verandan blir en sommarmatsal i det fria och i trädgården ska vi baka och servera pizza på vårt eget sätt från vedeldad stenugn. Trädgården tror jag kan bli ett skönt ställe till exempel för familjer, fortsätter Anders Vendel.

Menyerna – både till lunch och middag – kommer att ha klassiska förtecken. Närheten till råvaror från fält, hagar och vatten spelar så klart en stor roll och i det innovativa arbetet med att skapa måltider utgår man från eget huvud och egna erfarenheter. Hängmörat kött och delikatesser från det egna köket är en självklarhet. Närheten till havet kommer också att märkas på menyn.

Anders Vendel har genom åren mottagit många priser och utmärkelser för sina köksgärningar och är också mannen bakom lovordade Sture som ligger på klassisk restaurangmark i Malmö, rosade Vendels Ales Stenar i Kåseberga hamn där också Organic Bakery – Vendel Ales Stenar ligger samt sedan 2009, fine dining-restaurangen Dining Room. I Malmö driver han också brödbutiken Organic Bakery.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078