23948sdkhjf

Guldskimmer i julöl från Stockholm

I början av december lansera Hornstulls Bryggerisällskap vinterölet Gul Snö över Hornstull som är en belgisk golden ale med ett rågat mått av 23 karats bladguld.


– När jag tar fram ett öl är jag kompromisslös med såväl koncept som recept. Guldet tillsätts i slutet av byggprocessen och syns tydligt i flaskan som blir till en gyllene snöglob. Nästan så att det är synd att öppna den eftersom den är så snygg, säger Fredrik Tunedal, bryggmästare på PangPang Brewery som ingår i Hornstulls Bryggerisällskap.

Gul Snö över Hornstull är en belgisk golden ale bryggt på humlen Styrian Golding. Brygden består dessutom av guld (E175), stjärnanis, pomerans, panelasocker och pilsnermalt.

Från 5 december serveras Gul Snö över Hornstull på specillt utvalda krogar i Hornstull, på söder i Stockholm. Den gyllene ölen tillverkas i i en upplaga på 1900 och priset för 7,9 procent starka ölen är cirka 200 kronor för 37,5 cl.

För andra året i rad tar Hornstulls Bryggerisällskap fram en spektakulär öl lagom till jul. Förra årets vinteröl blev bryggdes på pepparkaka



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047