Kycklingfrossa lockade 20 000

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

I fredags öppnades Sveriges första Kentucky Fried Chicken (KFC)-restaurang, i Lockarp utanför Malmö. Under öppningshelgen sålde man för 1,3 miljoner kronor och 20 000 besökte restaurangen.

Köerna till restaurangen började redan på tisdagskvällen och när dörrarna öppnades i fredags var det drygt 200 personer i kön in till restaurangen och över 130 bilar i drive-thru-kön. 

– Det har varit en fantastisk helg, vi har serverat ungefär 20 000 kunder, säger Morgan Jallinder, vd för för NSP, Nordic Service Partner som driftar KFC i Sverige.
Alla tidigare rekord från kedjans öppningar runt om i Europa slogs av NSPs första KFC-restaurang. 

NSP tecknade i februari i 2014 avtal med amerikanska jätten Yum! Brands avseende rättigheterna för att lansera KFC. Lockarps-restaurangen kommer att följas av en etablering på Stortorget i Malmö som öppnar i mars eller april. Företaget utvärderar ett stort antal nya lägen och planen är att öppna 4-6 restauranger per år.

– Efter den fantastiska öppningshelgen är vi än mer övertygade om att marknaden är stor. Det finns cirka 750 hamburgerrestauranger i Sverige men inget renodlat kycklingkoncept vilket möjliggör en snabb utrullning av våra restauranger, menar Morgan Jallinder.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Nyhetsbrev

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Arkiv

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Från Orkla till Klädesholmen

Nytt kafé på Friends

Stockholm Live och Zoégas i samarbete.

Ny ordförande för Fiskbranschen

Svenska kafékedjan till Kina

Blir kedjans största avtal genom tiderna.

Svenska senaper tog VM-guld

Kavli-senap i amerikansk stil vann guld – i USA.

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Restaurangerna fortsätter att växa

Nestlé och Starbucks ingår allians

Dominos till Rosengård

Han lämnar Axfood Snabbgross

McDonalds + Ubereats = sant

Kasai öppnar i Mood

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.135