Gulddraken har upptäckt närförorten

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Har Gulddraken blivit medelålders, stadgad eller är trött på innerstadens puls och trängsel? Ett av priserna i årets Gulddrake gick nämligen till Enskedeparkens Bageri.

På måndagskvällen utdelades priset Gulddraken av DN till Stockholms krogar. Tre krogkategorier, ett pris till bar och ett pris till ett kafé utdelades. Det märks att Stockholm växer och att inte bara city och malmarna lockar mat- och dryckesgäster. Årets Gulddrake i kategorin kafé gick till Enskedeparkens Bageri, beläget i Stockholms södra närförort Enskede.

Vinnare

Krog Lyx: Omakase Köttslöjd

Övriga nominerade: Aloë, Oaxen Krog, Restaurang Volt

Vinnare kategori Krog Mellan: The Flying Elk

Övriga nominerade: Fotografiskas restaurang, Oaxen Slip, Surfers, Woodstockholm

Vinnare kategori Krog Budget: Ai Ramen

Övriga nominerade: The Artisan, Barobao, Katarina ölkafé, Falafelbaren,

Vinnaren kategori Kafé: Enskedeparkens Bageri

Övriga nominerade: Café Pascal, Green rabbit, Haga tårtcompani och bageri, Kaffeverket.

Vinnare kategori Bar: Bottles

Övriga nominerade: Corner Club, Linje tio, Paradiso, 20hundra5.

Övriga utmärkelser: Priset Framtidsdraken:

Angelica Österberg och Hanna Lukowiesky

Hedersdraken:

Årets matvisionär: Ricard Constantinou.

Årets bästa service: Erika Lindström

Årets vegohjälte: Seyhmus Ceylan



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Svenska ägg kan bli dyrare efter extrema värmen

Anledningen: Ökat pris på foder.

Årets bästa viltmatsrestaurang och Årets viltmatskock utses i höst

Nomineringsprocessen är i full gång.

Läskgigant köper Sodastream

Köper kolsyreföretaget för miljarder.

Hotell Borgholm med ny ägare

I mars aviserade Karin och Owe Fransson att verksamheten var till salu och nu är det klart med ny ägare.

Därför kommer inte Max att börsnoteras

Richard Bergfors i intervju om 50-årsjubileet, satsningen utomlands och kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Nyhetsbrev

Han går till Qvanti

Arkiv

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Ny nod för life science och livsmedel

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156