23948sdkhjf

Finallagen i SkolmatsGastro-SM klara

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Fem finallag i Skolmatsgastro 2016 gör upp om titeln som Årets bästa Skolkockslag, 2016. Lagen kommer från Klippan i söder till Umeå i norr. Lagen har var sin tävlingsdag på hemmaplan under mars och april och vinnarna presenteras 26 april.

Varje dag serveras över en miljon skolmåltider lagade av 15 700 skolkockar runt om i Sverige.
– Det är jättekul att vi fått så många ansökningar även denna gång och vi ser fram emot att få komma ut och träffa skolkockarna på sina skolor, säger Cecilia Ceder, marknadschef på Lantmännen Cerealia Foodservice och en av jurymedlemmarna i SkolmatsGastro 2016. Tävlingen arrangeras av Kungsörnen i syfte att lyfta fram skolkockarnas arbete och verka för en bra matkultur i skolan.

De utsedda finallagen är spridda över Sverige från Umeå i norr till Klippan i söder. Under mars och april kommer de att tävla på hemmaplan i sina egna skolkök. Lagen kommer att coachas av Kurt Weid, en av SkolmatsGastros grundare. Under coachingen kommer de att få tips och råd inför finaldagen.

Finallagen har en tävlingsdag var då en jury finns på plats i skolan för att betygsätta skolkockarnas insatser och maträtter. Vinnaren koras vid en prisceremoni i Stockholm den 26 april. Första pris är en gastronomisk inspirationsresa till storköket Inselspital i Bern i Schweiz.

Lagen tävlar med tre rätter som max får kosta 12 kronor per rätt. De ska laga en varmrätt, en vegetarisk rätt och en soppa. Lagen ska även motivera hur de arbetar med hållbarhet i skolrestaurangen på lagledarens skola.

De tävlade finallagen är följande:
 Team Gränby från Gränbyskolan i Uppsala
, Team Åbys mumsliga från Åbyskolan i Klippan, Team Brunnsboskolan från Brunnsboskolan i Göteborg Hisings Backa, Team Tasteland IES från Internationella engelska skolan i Västerås och Team Norrsken från Fridhemsgymnasiet i Umeå.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Nyhetsbrev

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Arkiv

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Menigo omorganiserar och varslar

Här öppnar Max-restaurang nummer 122

Etablerar sig i Västervik – och snart öppnar den första restaurangen på Södermalm.

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.097