Finallagen i SkolmatsGastro-SM klara

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Fem finallag i Skolmatsgastro 2016 gör upp om titeln som Årets bästa Skolkockslag, 2016. Lagen kommer från Klippan i söder till Umeå i norr. Lagen har var sin tävlingsdag på hemmaplan under mars och april och vinnarna presenteras 26 april.

Varje dag serveras över en miljon skolmåltider lagade av 15 700 skolkockar runt om i Sverige.
– Det är jättekul att vi fått så många ansökningar även denna gång och vi ser fram emot att få komma ut och träffa skolkockarna på sina skolor, säger Cecilia Ceder, marknadschef på Lantmännen Cerealia Foodservice och en av jurymedlemmarna i SkolmatsGastro 2016. Tävlingen arrangeras av Kungsörnen i syfte att lyfta fram skolkockarnas arbete och verka för en bra matkultur i skolan.

De utsedda finallagen är spridda över Sverige från Umeå i norr till Klippan i söder. Under mars och april kommer de att tävla på hemmaplan i sina egna skolkök. Lagen kommer att coachas av Kurt Weid, en av SkolmatsGastros grundare. Under coachingen kommer de att få tips och råd inför finaldagen.

Finallagen har en tävlingsdag var då en jury finns på plats i skolan för att betygsätta skolkockarnas insatser och maträtter. Vinnaren koras vid en prisceremoni i Stockholm den 26 april. Första pris är en gastronomisk inspirationsresa till storköket Inselspital i Bern i Schweiz.

Lagen tävlar med tre rätter som max får kosta 12 kronor per rätt. De ska laga en varmrätt, en vegetarisk rätt och en soppa. Lagen ska även motivera hur de arbetar med hållbarhet i skolrestaurangen på lagledarens skola.

De tävlade finallagen är följande:
 Team Gränby från Gränbyskolan i Uppsala
, Team Åbys mumsliga från Åbyskolan i Klippan, Team Brunnsboskolan från Brunnsboskolan i Göteborg Hisings Backa, Team Tasteland IES från Internationella engelska skolan i Västerås och Team Norrsken från Fridhemsgymnasiet i Umeå.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Nyhetsbrev

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Arkiv

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

De fick Gulddrakar

Ett kafé, tre restauranger och en bar i Stockholm kammade hem Dagens Nyheters Gulddrakar på måndagskvällen. Därtill delades postumt pris ut till Magdalena Ribbing.Två framtidslöften i restaurangbranschen prisades också under kvällen.

Rejäl ökning för kaféer

Restaurangbranschen avslutade året starkt med försäljningsuppgångar inom fler delbranscher, enligt Restaurangindex.

Premiär för Eataly

Vd hos Fazer kliver av

Vd för Fazer Bageri Sverige lämnar posten.

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Pinchos med cityetablering

Sänd till en kollega

0.167