23948sdkhjf

Vigårda expanderar

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Snabbmatskedjan Vigårda fortsätter att expandera. Nu finns man även på Avenyn i Göteborg. Under året kommer flera lokala kändisar som exempelvis Lasse Kronér och Emma Green att agera gästkockar.

Den första restaurangen öppnade 2012 i gallerian MOOD Stockholm och blev snabbt en succé. Det gjorde att Grupp F12 valde att etablera en andra restaurang 2013 i mathallen K25 på Kungsgatan, sedan dess har Malmö och Mall of Scandinavia tillkommit. Och nu har alltså turen kommit Göteborg.

– Jag har höga förväntningar på Vigårda på Avenyn. Vi väljer dessutom att för första gången bygga en fristående bar i restaurangen för att än mer utveckla konceptet och anpassa oss till den lokala marknaden, säger Daniel Garpenbeck, vd för Vigårda Holding.

Vigårda-restaurangerna är tänkt att drivas lokalt med stort engagemang och kommer därför att ha göteborgaren Victor Apelgren som krögare. Ett flertal västsvenska kändisar kommer även att agera som gästkockar, bland andra Anton Hysén, Marcus Allbäck, Lasse Kronér, Emma Green, Anders Fridén och Lotta Schelin.

– När vi skapade Vigårda utgick vi från en restaurang som vi kockar själva ville besöka för en snabb och vällagad måltid. Och jag har länge velat komma till Göteborg och öppna en restaurang men saknat det rätta läget. Att vi nu öppnar på Avenyn passar Vigårda perfekt. Burgartrenden ligger i tiden och Vigårda är en del av vår nationella satsning, säger Melker Andersson, kock och krögare på Grupp F12.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.184