Vigårda expanderar

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Snabbmatskedjan Vigårda fortsätter att expandera. Nu finns man även på Avenyn i Göteborg. Under året kommer flera lokala kändisar som exempelvis Lasse Kronér och Emma Green att agera gästkockar.

Den första restaurangen öppnade 2012 i gallerian MOOD Stockholm och blev snabbt en succé. Det gjorde att Grupp F12 valde att etablera en andra restaurang 2013 i mathallen K25 på Kungsgatan, sedan dess har Malmö och Mall of Scandinavia tillkommit. Och nu har alltså turen kommit Göteborg.

– Jag har höga förväntningar på Vigårda på Avenyn. Vi väljer dessutom att för första gången bygga en fristående bar i restaurangen för att än mer utveckla konceptet och anpassa oss till den lokala marknaden, säger Daniel Garpenbeck, vd för Vigårda Holding.

Vigårda-restaurangerna är tänkt att drivas lokalt med stort engagemang och kommer därför att ha göteborgaren Victor Apelgren som krögare. Ett flertal västsvenska kändisar kommer även att agera som gästkockar, bland andra Anton Hysén, Marcus Allbäck, Lasse Kronér, Emma Green, Anders Fridén och Lotta Schelin.

– När vi skapade Vigårda utgick vi från en restaurang som vi kockar själva ville besöka för en snabb och vällagad måltid. Och jag har länge velat komma till Göteborg och öppna en restaurang men saknat det rätta läget. Att vi nu öppnar på Avenyn passar Vigårda perfekt. Burgartrenden ligger i tiden och Vigårda är en del av vår nationella satsning, säger Melker Andersson, kock och krögare på Grupp F12.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nyhetsbrev

Nedräkning inför Pizza-SM

Arkiv

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Sänd till en kollega

0.105