Vigårda expanderar

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Snabbmatskedjan Vigårda fortsätter att expandera. Nu finns man även på Avenyn i Göteborg. Under året kommer flera lokala kändisar som exempelvis Lasse Kronér och Emma Green att agera gästkockar.

Den första restaurangen öppnade 2012 i gallerian MOOD Stockholm och blev snabbt en succé. Det gjorde att Grupp F12 valde att etablera en andra restaurang 2013 i mathallen K25 på Kungsgatan, sedan dess har Malmö och Mall of Scandinavia tillkommit. Och nu har alltså turen kommit Göteborg.

– Jag har höga förväntningar på Vigårda på Avenyn. Vi väljer dessutom att för första gången bygga en fristående bar i restaurangen för att än mer utveckla konceptet och anpassa oss till den lokala marknaden, säger Daniel Garpenbeck, vd för Vigårda Holding.

Vigårda-restaurangerna är tänkt att drivas lokalt med stort engagemang och kommer därför att ha göteborgaren Victor Apelgren som krögare. Ett flertal västsvenska kändisar kommer även att agera som gästkockar, bland andra Anton Hysén, Marcus Allbäck, Lasse Kronér, Emma Green, Anders Fridén och Lotta Schelin.

– När vi skapade Vigårda utgick vi från en restaurang som vi kockar själva ville besöka för en snabb och vällagad måltid. Och jag har länge velat komma till Göteborg och öppna en restaurang men saknat det rätta läget. Att vi nu öppnar på Avenyn passar Vigårda perfekt. Burgartrenden ligger i tiden och Vigårda är en del av vår nationella satsning, säger Melker Andersson, kock och krögare på Grupp F12.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Svenska ägg kan bli dyrare efter extrema värmen

Anledningen: Ökat pris på foder.

Årets bästa viltmatsrestaurang och Årets viltmatskock utses i höst

Nomineringsprocessen är i full gång.

Läskgigant köper Sodastream

Köper kolsyreföretaget för miljarder.

Hotell Borgholm med ny ägare

I mars aviserade Karin och Owe Fransson att verksamheten var till salu och nu är det klart med ny ägare.

Därför kommer inte Max att börsnoteras

Richard Bergfors i intervju om 50-årsjubileet, satsningen utomlands och kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Nyhetsbrev

Han går till Qvanti

Arkiv

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Ny nod för life science och livsmedel

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.12