23948sdkhjf

Vigårda expanderar

Snabbmatskedjan Vigårda fortsätter att expandera. Nu finns man även på Avenyn i Göteborg. Under året kommer flera lokala kändisar som exempelvis Lasse Kronér och Emma Green att agera gästkockar.
Den första restaurangen öppnade 2012 i gallerian MOOD Stockholm och blev snabbt en succé. Det gjorde att Grupp F12 valde att etablera en andra restaurang 2013 i mathallen K25 på Kungsgatan, sedan dess har Malmö och Mall of Scandinavia tillkommit. Och nu har alltså turen kommit Göteborg.

– Jag har höga förväntningar på Vigårda på Avenyn. Vi väljer dessutom att för första gången bygga en fristående bar i restaurangen för att än mer utveckla konceptet och anpassa oss till den lokala marknaden, säger Daniel Garpenbeck, vd för Vigårda Holding.

Vigårda-restaurangerna är tänkt att drivas lokalt med stort engagemang och kommer därför att ha göteborgaren Victor Apelgren som krögare. Ett flertal västsvenska kändisar kommer även att agera som gästkockar, bland andra Anton Hysén, Marcus Allbäck, Lasse Kronér, Emma Green, Anders Fridén och Lotta Schelin.

– När vi skapade Vigårda utgick vi från en restaurang som vi kockar själva ville besöka för en snabb och vällagad måltid. Och jag har länge velat komma till Göteborg och öppna en restaurang men saknat det rätta läget. Att vi nu öppnar på Avenyn passar Vigårda perfekt. Burgartrenden ligger i tiden och Vigårda är en del av vår nationella satsning, säger Melker Andersson, kock och krögare på Grupp F12.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062