Vinnarna i snabbmatsbranschen

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Vinnarna i Fast Food Awards 2016 korades på mässan Fastfood&Café på Malmömässan den 3 februari. Sju kategorier prisades för sina insatser. Bland vinnarna finns Tössebageriet, Barobao och The Kitchen Crew.

Fast Food Awards delades ut för femte gången och i år var konkurrensen hårdare än någonsin.
– Fastfood-branschen utvecklas fantastiskt och det kommer hela tiden nya koncept och snabbmatslösningar som känns väldigt kreativa, säger Anders Örnevall, chefredaktör för Fast Food Magazine, tidningen som arrangerar Fast Food Awards.
– Det känns som ett stort genombrott för ”snabbmaten” när Dagens Nyheter, i samband med utdelningen av sina Gulddrakar för en vecka sedan, på första sidan har rubriken att ”Äntligen har snabbmaten hittat in i finrummet”. Det är precis vad vi pratat om i flera år nu och därför känns det helt rätt att hylla dessa kreativa vinnare.

Fast Food Awards delas ut i sju kategorier och här är vinnarna 2016:

Årets Kombo togs hem av nöjesparken Gröna Lund med motiveringen: Gröna Lund vet vad det betyder att snabbt få i sig mat och dryck när man är hungrig. Pedagogiska kombomenyer skapar mer tid för berg-och-dalbanan.


Årets Leverantör
togs hem av Lindvalls Chark med motiveringen: Lindvalls Chark är en värdig vinnare. Honnörsord är kundfokus, servicekänsla och svensk prägel. Sånt gillar branschen.
– Vi är oerhört stolta över priset, säger Lars Andersson. Då vi jobbar för servicehandeln får vi ett bevis på att gör en massa bra saker för dem.


Årets Hjärta
gick till Paradiset i Stockholm med motiveringen: Paradiset är verkligen ett paradis för den som söker naturliga och hållbara råvaror och take away. Här finns inga kompromisser. Det är stort.


Årets Briljanta Idé
handlar om semlor i ny skepnad. Priset går till Tössebageriet i Stockholm med motiveringen : Tössebageriet skapade megasuccé med semmelwrapen. Den gick som en löpeld i sociala medier och nära 9 av 10 av den svenska befolkningen kände till den. Det är unika siffror.

Å rets Café/Coffeeshop vanns även här av Tössebageriet med motiveringen: Lilla Tössebageriet står för stora innovationer och hög kvalitet på såväl klassiska som moderna bakverk. Semmelwrapen blev årets snackis alla kategorier.
– Fantastiskt att vinna i två kategorier, menar Mathias Ljungberg, ägare och konditor. Det är verkligen ett erkännande för att vi gör bra saker. Att bli uppmärksammad för ett litet företag som vi är, är stort.

Kategorin Årets Streetfood vanns av The Kitchen Crew I Stockholm. Så här lyder motiveringen: Vinnaren The Kitchen Crew visar vad kärlek till mat betyder. Tre glada kockar i en foodtruck som lagar svenskt med amerikansk twist. Det är hur bra som helst.


Årets Fast Casual
togs hem av en lågoddsare, Barobao i Stockholm. Så här tycker juryn: Med sina ångbakade brödklämmor, bao, med ljuvliga fyllningar har stockholmarna fått en ny favorit att älska. Barobao gör stans bästa med stor finess.

För mer information och bilder kontakta projektledare Malin Looft Nyquist, malin.l@mentoronline.se, 0736-82 53 19, www.fastfoodawards.se



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Nyhetsbrev

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Arkiv

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.139