Kommunal stänger Metropol Palais

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Handelsbolaget Lyrans tillförordnade styrelse har fattat beslut om att avveckla verksamheten på restaurang Metropol Palais på Sveavägen i Stockholm. Sista öppningsdag blir lördagen den 20 februari. Personalen är informerad och MBL-förhandlingar kommer att inledas snarast.



Restaurang Metropol Palais öppnade 2014. Personalen på restaurangen kommer att kallas till möte med en krögare idag onsdag eftermiddag m som vill ta över verksamheten sa Bo Carlsson, tf vd för Handelsbolaget Lyran i en intervju med Aftonbladet wbtv.

– Personalen på Metropol Palais har gjort och gör ett mycket bra jobb under rådande förutsättningar. Men verksamheten har inte utvecklats enligt de planer som gjordes vid starten. Vi bedömer det därför som nödvändigt att så fort som möjligt avveckla restaurangen. Hur lokalerna i framtiden ska användas och vilken typ av verksamhet som ska bedrivas där ska vi återkomma till, säger Bo Carlsson, tf vd för Handelsbolaget Lyran.

Totalt 13 personer berörs av beslutat att stänga Metropol Palais. Det är kallat till MBL-förhandlingar måndagen den 22 februari.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Sänd till en kollega

0.174