Spela på stjärnorna

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Det åländska spelbolaget Paf har satt oddsen på vilka restauranger som kommer tilldelas stjärnor den 24 februari av Michelin Nordic Guide 2016. Oddsen pekar på att Omakase Köttslöjd, Spritmuseum och Upper House kommer bli nya stjärnkrogar i år. Esperanto är den som ligger bäst till för att få två stjärnor!

– Guide Michelins stjärnor kan enklast beskrivas som årets största händelse i restaurangvärlden. Stjärnorna är oerhört prestigefyllda och därför är också allmänintresset för vilka restauranger som tilldelas stjärnor stort. Förra året fick 18 restauranger stjärnor, mycket talar för att det i år blir ännu fler, säger Mattias Lindquist, kommunikationschef på Paf.
Bland lågoddsarna att tilldelas en stjärna återfinns Stockholmsrestaurangerna Omakase Köttslöjd och Spritmuseum på 1.50 gånger pengarna vardera, tätt följda av Göteborgs Upper House på 1.60 gånger pengarna. Högoddsare inom samma kategori är Malmörestaurangen Bouchon och Växjöbaserade PM & Vänner, båda till oddset 7.50.

Förutom att nya restauranger blir belönade med en stjärna tror även Pafs oddssättare att ett par restauranger har chansen att tilldelas två stjärnor. Här ligger Esperanto bra till som en riktig lågoddsare med 1.25 gånger pengarna, tillsammans med Thörnströms Kök och Vollmers – som båda har odds på 3.00 gånger pengarna att gå från en till två stjärnor i årets upplaga.

Pafs oddssättare är inte helt främmande inför tanken att guiden letar sig utanför storstadsområdena i år. Omtalade Fäviken, som ligger i byn Huså i Åre, ger 2.50 gånger pengarna för en första stjärna. Även Daniel Berlin i Skåne-Tranås tar sig in på samma lista med oddset 5.00.

Tre svenska restauranger har enligt oddsen chans att tilldelas tre stjärnor, vilket är det högsta betyg som Guide Michelin delar ut. Favorit i kategorin är Mathias Dahlgren Matsalen till oddset 3.00, följt av Oaxen krog och Frantzén, båda till oddset 4.50.

Så här ser oddsen ut:

Odds för en stjärna: Omakase köttslöjd, 1.50, Spritmuseum, 1.50, Upper House, 1.60, Imouto, 2.00, Fäviken, 2.50, Aloë, 2.50, B.a.r, 3.00, Ekstedt, 3.00, Lilla Ego, 3.00, Gro, 5.00, Woodstockholm, 5.00, Strega, 5.00, Daniel Berlin, 5.00, Bouchon, 7.50, PM & vänner, 7.50
Odds för två stjärnor: Esperanto, 1.25, Thörnströms Kök, 3.00, Vollmers, 3.00, Gastrologik, 4.50, Mathias Dahlgren Matbaren, 5.00, Operakällaren, 5.00, Ambiance á Vindåkra, 6.50, Bloom in the Park, 6.50, Bhoga, 7.50, 28+, 7.50, Volt, 7.50, Sjömagasinet, 9.00, Koka, 9.00, SK Mat & Människor, 9.00
Odds för tre stjärnor: Mathias Dahlgren Matsalen, 3.00, Oaxen krog, 4.50, Frantzén, 4.50


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Nyhetsbrev

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Arkiv

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

De fick Gulddrakar

Ett kafé, tre restauranger och en bar i Stockholm kammade hem Dagens Nyheters Gulddrakar på måndagskvällen. Därtill delades postumt pris ut till Magdalena Ribbing.Två framtidslöften i restaurangbranschen prisades också under kvällen.

Rejäl ökning för kaféer

Restaurangbranschen avslutade året starkt med försäljningsuppgångar inom fler delbranscher, enligt Restaurangindex.

Premiär för Eataly

Vd hos Fazer kliver av

Vd för Fazer Bageri Sverige lämnar posten.

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Pinchos med cityetablering

Sänd till en kollega

0.19