23948sdkhjf

Spela på stjärnorna

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Det åländska spelbolaget Paf har satt oddsen på vilka restauranger som kommer tilldelas stjärnor den 24 februari av Michelin Nordic Guide 2016. Oddsen pekar på att Omakase Köttslöjd, Spritmuseum och Upper House kommer bli nya stjärnkrogar i år. Esperanto är den som ligger bäst till för att få två stjärnor!

– Guide Michelins stjärnor kan enklast beskrivas som årets största händelse i restaurangvärlden. Stjärnorna är oerhört prestigefyllda och därför är också allmänintresset för vilka restauranger som tilldelas stjärnor stort. Förra året fick 18 restauranger stjärnor, mycket talar för att det i år blir ännu fler, säger Mattias Lindquist, kommunikationschef på Paf.
Bland lågoddsarna att tilldelas en stjärna återfinns Stockholmsrestaurangerna Omakase Köttslöjd och Spritmuseum på 1.50 gånger pengarna vardera, tätt följda av Göteborgs Upper House på 1.60 gånger pengarna. Högoddsare inom samma kategori är Malmörestaurangen Bouchon och Växjöbaserade PM & Vänner, båda till oddset 7.50.

Förutom att nya restauranger blir belönade med en stjärna tror även Pafs oddssättare att ett par restauranger har chansen att tilldelas två stjärnor. Här ligger Esperanto bra till som en riktig lågoddsare med 1.25 gånger pengarna, tillsammans med Thörnströms Kök och Vollmers – som båda har odds på 3.00 gånger pengarna att gå från en till två stjärnor i årets upplaga.

Pafs oddssättare är inte helt främmande inför tanken att guiden letar sig utanför storstadsområdena i år. Omtalade Fäviken, som ligger i byn Huså i Åre, ger 2.50 gånger pengarna för en första stjärna. Även Daniel Berlin i Skåne-Tranås tar sig in på samma lista med oddset 5.00.

Tre svenska restauranger har enligt oddsen chans att tilldelas tre stjärnor, vilket är det högsta betyg som Guide Michelin delar ut. Favorit i kategorin är Mathias Dahlgren Matsalen till oddset 3.00, följt av Oaxen krog och Frantzén, båda till oddset 4.50.

Så här ser oddsen ut:

Odds för en stjärna: Omakase köttslöjd, 1.50, Spritmuseum, 1.50, Upper House, 1.60, Imouto, 2.00, Fäviken, 2.50, Aloë, 2.50, B.a.r, 3.00, Ekstedt, 3.00, Lilla Ego, 3.00, Gro, 5.00, Woodstockholm, 5.00, Strega, 5.00, Daniel Berlin, 5.00, Bouchon, 7.50, PM & vänner, 7.50
Odds för två stjärnor: Esperanto, 1.25, Thörnströms Kök, 3.00, Vollmers, 3.00, Gastrologik, 4.50, Mathias Dahlgren Matbaren, 5.00, Operakällaren, 5.00, Ambiance á Vindåkra, 6.50, Bloom in the Park, 6.50, Bhoga, 7.50, 28+, 7.50, Volt, 7.50, Sjömagasinet, 9.00, Koka, 9.00, SK Mat & Människor, 9.00
Odds för tre stjärnor: Mathias Dahlgren Matsalen, 3.00, Oaxen krog, 4.50, Frantzén, 4.50


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Restauranggalan 2018
Här är Restauranggalans alla vinnare!

Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av Restauranggalan däribland Operakällaren som vann Årets Krog och Långbro Värdshus som vann Årets Arbetsplats. Årets hederspristagare är Karin Fransson.

Restauranggalan 2018
Operakällaren är årets krog

Beviset på att fine dining aldrig går ur tiden.

Restauranggalan 2018
Årets arbetsplats - Långbro Värdshus

Personalen ska vara lika nöjda som gästerna när det lämnar arbetet för dagen, sa krögaren och kocken Fredrik Eriksson.

Restauranggalan 2018
Hon är årets hederspristagare

En märkbart rörd Karin Fransson förärades RS Restauranger & Storköks och Svenska kockars Hederspris.

Restauranggalan 2018
Årets Krögare verkar i Helsingborg

Per Dahlberg på Restaurang Gastro är Årets Krögare.

Restauranggalan 2018
En leverantör att lita på

Årets Leverantör är Rational.

Nyhetsbrev

Restauranggalan 2018
Årets Matsalsteam arbetar på Gastrologik

Att involvera alla ledord för Stockholmskrogen som har Årets Matsalsteam.

Arkiv

Restauranggalan 2018
Årets Klassiker finns i Malmö

Skånsk krog tog hem utmärkelsen Årets Klassiker, Årstiderna.

Restauranggalan 2018
Årets Kulturrestaurang ligger i Värnamo

Restaurang Syltan på konst- och designmuseet Vandalorum är Årets Kulturrestaurang.

Restauranggalan 2018
Han är Årets Innovatör

Kocken och krögaren Paul Svensson är en gastronomisk innovatör som sätter råvaror från växtriket främst.

Restauranggalan 2018
Han är årets smakskapare

Rutabagas Mathias Dahlgren tilldelas utmärkelsen Årets Smakskapare.

Restauranggalan 2018
Årets Hållbara krog är K-Märkt Garnisonen

Nära samarbete med leverantörerna och matfilosofin att inte slänga något ledde till vinst i kategorin Årets Hållbara Krog.

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på Årets Kroginteriör

Till bords!

Restauranggalan 2018
Årets Sommelier - Peter Halldén

Han är utsedd till Årets Sommelier.

Restauranggalan 2018
Årets Framtidslöfte - Fabian Olli Johansson

Han är korad till Årets Framtidslöfte vid Restauranggalan på Cirkus på måndagskvällen.

Restauranggalan 2018
Ölgäris gick segrande ur striden

Årets Ölutvecklare är Ölgäris, ett community för ölintresserad kvinnor och ickebinära som vill lära mer om och dricka öl, startat av Josefine Törnqvist.

Restauranggalan 2018
Holy Greens är Årets Hälsokrog

Restauranggalan 2018
Årets barkoncept finns i Uppsala

Årets Barkoncept är 7 Flaskor i Uppsala.

Restauranggalan 2018
Första priset utdelat - Årets Stipendiat

Han tiilldelades Svenska Kockars Förenings Ungdoms Stipendium.

Restauranggalan 2018
Dags för Restauranggalan!

Ikväll äger Restauranggalan rum på Cirkus i Stockholm.

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Chokladstout vann Nolia Beer Master 2018

"Jag gillar den moderna stouten med mycket smak och mycket laktos som är chock och krämiga"

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Sju miljoner bullar under en dag

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.362