23948sdkhjf

Spela på stjärnorna

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Det åländska spelbolaget Paf har satt oddsen på vilka restauranger som kommer tilldelas stjärnor den 24 februari av Michelin Nordic Guide 2016. Oddsen pekar på att Omakase Köttslöjd, Spritmuseum och Upper House kommer bli nya stjärnkrogar i år. Esperanto är den som ligger bäst till för att få två stjärnor!

– Guide Michelins stjärnor kan enklast beskrivas som årets största händelse i restaurangvärlden. Stjärnorna är oerhört prestigefyllda och därför är också allmänintresset för vilka restauranger som tilldelas stjärnor stort. Förra året fick 18 restauranger stjärnor, mycket talar för att det i år blir ännu fler, säger Mattias Lindquist, kommunikationschef på Paf.
Bland lågoddsarna att tilldelas en stjärna återfinns Stockholmsrestaurangerna Omakase Köttslöjd och Spritmuseum på 1.50 gånger pengarna vardera, tätt följda av Göteborgs Upper House på 1.60 gånger pengarna. Högoddsare inom samma kategori är Malmörestaurangen Bouchon och Växjöbaserade PM & Vänner, båda till oddset 7.50.

Förutom att nya restauranger blir belönade med en stjärna tror även Pafs oddssättare att ett par restauranger har chansen att tilldelas två stjärnor. Här ligger Esperanto bra till som en riktig lågoddsare med 1.25 gånger pengarna, tillsammans med Thörnströms Kök och Vollmers – som båda har odds på 3.00 gånger pengarna att gå från en till två stjärnor i årets upplaga.

Pafs oddssättare är inte helt främmande inför tanken att guiden letar sig utanför storstadsområdena i år. Omtalade Fäviken, som ligger i byn Huså i Åre, ger 2.50 gånger pengarna för en första stjärna. Även Daniel Berlin i Skåne-Tranås tar sig in på samma lista med oddset 5.00.

Tre svenska restauranger har enligt oddsen chans att tilldelas tre stjärnor, vilket är det högsta betyg som Guide Michelin delar ut. Favorit i kategorin är Mathias Dahlgren Matsalen till oddset 3.00, följt av Oaxen krog och Frantzén, båda till oddset 4.50.

Så här ser oddsen ut:

Odds för en stjärna: Omakase köttslöjd, 1.50, Spritmuseum, 1.50, Upper House, 1.60, Imouto, 2.00, Fäviken, 2.50, Aloë, 2.50, B.a.r, 3.00, Ekstedt, 3.00, Lilla Ego, 3.00, Gro, 5.00, Woodstockholm, 5.00, Strega, 5.00, Daniel Berlin, 5.00, Bouchon, 7.50, PM & vänner, 7.50
Odds för två stjärnor: Esperanto, 1.25, Thörnströms Kök, 3.00, Vollmers, 3.00, Gastrologik, 4.50, Mathias Dahlgren Matbaren, 5.00, Operakällaren, 5.00, Ambiance á Vindåkra, 6.50, Bloom in the Park, 6.50, Bhoga, 7.50, 28+, 7.50, Volt, 7.50, Sjömagasinet, 9.00, Koka, 9.00, SK Mat & Människor, 9.00
Odds för tre stjärnor: Mathias Dahlgren Matsalen, 3.00, Oaxen krog, 4.50, Frantzén, 4.50
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Nyhetsbrev

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Arkiv

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.099