23948sdkhjf

Nespresso kläms åt i Hamburg

Kaffekapselföretag kritiseras ofta för att vara miljöstörande. Senaste skopan kom från Hamburg stad som förbjuder sina förvaltningar att köpa kaffekapslar. idag kom meddelande om att Nespresso tillsätter experter på hållbarhet.


I dag rapporterar flera medier om Hamburgs hållbarhetsreform som innebär att staden förbjudit alla kommunala inköp av en mängd produkter som anses innebära skadlig miljöpåverkan, bland annat kaffekapslar. Jan Dube , talesman för Hamburgs Miljö- och Energiförvaltning kommenterar:

– De har 6 gram kaffe i 3 gram förpackningsmaterial. Hamburg tyckte inte att dessa borde köpas för skattebetalarnas pengar.

En talesman för Nespresso håller inte med, ”Vi får ofta frågan om engångsförpackningar och användning av aluminium är en motsättning till hållbarhet – vår mening är att motsatsen är fallet.”

Nespresso tillsätter nu hållbarhetsexperter. Satsningen är ett svenskt initiativ och är ett sätt att kommunicera sitt hållbarhetsarbete till kunderna. Kedjans butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö och företagets kundservicecenter får nu varsin medarbetare som får hållbarhetsexpert.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047