23948sdkhjf

Sverige har flest Michelin-stjärnor i Norden

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

I den nordiska kampen om Michelin-stjärnor vann Sverige med 28-26 jämfört med Danmark. Dock har Norge en tre-stjärnig Michelinkrog, vilket Sverige ännu inte lyckats få. Så både Sverige och Danmark rycker fram på olika sätt. Förra året hade länderna 21 stjärnor var. Vad gäller stadskampen mellan Göteborgoch Stockholm så har städerna lika många enstjärniga, vilket är sju till antalet.

Sverige har totalt 28 stjärnor. Dock finns ännu ingen trestjärnig restaurang, men fyra krogar med två stjärnor:

Frantzén, Mathias Dahlgren-Matsalen, Oaxen Krog. Fäviken kommer in i guiden direkt med två stjärnor .

20 svenska restauranger med en Michelinstjärna finns nu i guiden.

Stockholm har sju enstjärniga, varav nya Sushi Sho. Göteborg har också sju enstjärniga, med nya Upper House.

Malmö har tre enstjärniga, inga nya.

Landskapen Öland med Hotell Borgholm och Småland med PM& Vänner i Växjö har nu placerat stjärnor på Michelinhimlen.

Danmark har totalt 26 stjärnor.

En trestjärnig restaurang i toppen , Geraniu och två stycken två-stjärniga

13 enstjärniga restauranger ligger i Köpenhamn, tre i Aarhus och en på Borgholm, Henne och Fredriksminde, Præstø.

Norge har nu totalt sju stjärnor

Trestjärniga Maemo, samt fyra med enstjärna: Fauna, Kontrast, Statholdergaarden och Renaa.

Finland har totalt fyra enstjärniga restauranger. Inga nya har tillkommit.

Ingen stjärna längre har i Michelinguiden har Famo. Köpenhamn samt enstjärniga Luomo och Pure Bistro i Finland har båda stängt liksom Ylajali i Oslo. Oro Bar & Grill har förlorat sin stjärna.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Nyhetsbrev

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Arkiv

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095