Sverige har flest Michelin-stjärnor i Norden

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

I den nordiska kampen om Michelin-stjärnor vann Sverige med 28-26 jämfört med Danmark. Dock har Norge en tre-stjärnig Michelinkrog, vilket Sverige ännu inte lyckats få. Så både Sverige och Danmark rycker fram på olika sätt. Förra året hade länderna 21 stjärnor var. Vad gäller stadskampen mellan Göteborgoch Stockholm så har städerna lika många enstjärniga, vilket är sju till antalet.

Sverige har totalt 28 stjärnor. Dock finns ännu ingen trestjärnig restaurang, men fyra krogar med två stjärnor:

Frantzén, Mathias Dahlgren-Matsalen, Oaxen Krog. Fäviken kommer in i guiden direkt med två stjärnor .

20 svenska restauranger med en Michelinstjärna finns nu i guiden.

Stockholm har sju enstjärniga, varav nya Sushi Sho. Göteborg har också sju enstjärniga, med nya Upper House.

Malmö har tre enstjärniga, inga nya.

Landskapen Öland med Hotell Borgholm och Småland med PM& Vänner i Växjö har nu placerat stjärnor på Michelinhimlen.

Danmark har totalt 26 stjärnor.

En trestjärnig restaurang i toppen , Geraniu och två stycken två-stjärniga

13 enstjärniga restauranger ligger i Köpenhamn, tre i Aarhus och en på Borgholm, Henne och Fredriksminde, Præstø.

Norge har nu totalt sju stjärnor

Trestjärniga Maemo, samt fyra med enstjärna: Fauna, Kontrast, Statholdergaarden och Renaa.

Finland har totalt fyra enstjärniga restauranger. Inga nya har tillkommit.

Ingen stjärna längre har i Michelinguiden har Famo. Köpenhamn samt enstjärniga Luomo och Pure Bistro i Finland har båda stängt liksom Ylajali i Oslo. Oro Bar & Grill har förlorat sin stjärna.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Sänd till en kollega

0.122