23948sdkhjf

Branschens hjältar

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen
För en tid sedan delade vi ut Fast Food Awards i sju olika kategorier. Det skedde på mässan Fastfood&Café i Malmö. Lilla Tössebageriet i Stockholm hyllades stort och vann i två kategorier. Andra stockholmssegrare var Barobao, The Kitchen Crew, Paradiset och Gröna Lund. I år var det med andra ord en dominans av segrare från Stockholm.
”Det är bara vinnare från Stockholm” brukar vi få höra men det är nog en sanning med modifikation. Många vinnare genom åren kommer visserligen från Stockholm men det ska inte tolkas som att de olika jurygrupperna inte orkar bry sig om vad som händer utanför huvudstadens tullar. I år fanns det också flera finalister utanför Stockholm.
När Stockholm växer så kraftigt som staden gjort de senaste åren, och fortsätter att växa, drar den också till sig kreativa människor från hela landet inom alla yrkeskategorier, även från restaurangbranschen. Här vässas idéer i tuff konkurrens och gästerna lär sig snabbt vad som är ”bäst i stan”, oavsett kategori.
Samtidigt är jag den förste att skriva under på att det händer fantastiskt mycket spännande i första hand i städer som Göteborg och Malmö. Ingen nämnd och ingen glömd. Men faktum kvarstår att där det finns en uppsjö av kreativa matpersoner, dit vill man gärna dra för att testa sina egna idéer. Så funkar de flesta branscher, även inom mat och dryck.

Nästa stora event för oss är Pizza-SM som hålls 26-27 april, i samband med mässan GastroNord på Stockholmsmässan. Den 26e genomför vi en semifinal och den stora finalen äger rum dagen därpå. I år satsar vi också på en ny kategori – Pizza akrobatik. Det är en gren som är jättestor ute i världen och där det handlar om att bland annat kunna utföra konster med sin pizza. Vi har bjudit in en av världens främsta ”pizzaakrobater”, Missy Green Assink som kommer att sitta i akrobatikjuryn. Det blir en spektakulär tävling!

En annan spännande aktivitet är Foodtruck-SM som ska arrangeras i anslutning till GastroNord. Enligt uppgift finns dett stort intresse från hela landet att vara med och det ska bli spännande att följa arbetet med att skapa det här eventet. Det vore verkligen kul om man lyckas.

Till sist – 2016 blir, enligt samstämmiga undersökningar världen över, ett grönare och ett ”ät-mer-hälsosamt” matår med allt vd det innebär. Snabbmatsbranschen står inför stora utmaningar men samtidigt har branschen visat tidigare att man kan anpassa sig snabbt till nya trender. Nu gäller att vara på tårna för att hänga med.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Arkiv

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

1

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.162