Branschens hjältar

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen
För en tid sedan delade vi ut Fast Food Awards i sju olika kategorier. Det skedde på mässan Fastfood&Café i Malmö. Lilla Tössebageriet i Stockholm hyllades stort och vann i två kategorier. Andra stockholmssegrare var Barobao, The Kitchen Crew, Paradiset och Gröna Lund. I år var det med andra ord en dominans av segrare från Stockholm.
”Det är bara vinnare från Stockholm” brukar vi få höra men det är nog en sanning med modifikation. Många vinnare genom åren kommer visserligen från Stockholm men det ska inte tolkas som att de olika jurygrupperna inte orkar bry sig om vad som händer utanför huvudstadens tullar. I år fanns det också flera finalister utanför Stockholm.
När Stockholm växer så kraftigt som staden gjort de senaste åren, och fortsätter att växa, drar den också till sig kreativa människor från hela landet inom alla yrkeskategorier, även från restaurangbranschen. Här vässas idéer i tuff konkurrens och gästerna lär sig snabbt vad som är ”bäst i stan”, oavsett kategori.
Samtidigt är jag den förste att skriva under på att det händer fantastiskt mycket spännande i första hand i städer som Göteborg och Malmö. Ingen nämnd och ingen glömd. Men faktum kvarstår att där det finns en uppsjö av kreativa matpersoner, dit vill man gärna dra för att testa sina egna idéer. Så funkar de flesta branscher, även inom mat och dryck.

Nästa stora event för oss är Pizza-SM som hålls 26-27 april, i samband med mässan GastroNord på Stockholmsmässan. Den 26e genomför vi en semifinal och den stora finalen äger rum dagen därpå. I år satsar vi också på en ny kategori – Pizza akrobatik. Det är en gren som är jättestor ute i världen och där det handlar om att bland annat kunna utföra konster med sin pizza. Vi har bjudit in en av världens främsta ”pizzaakrobater”, Missy Green Assink som kommer att sitta i akrobatikjuryn. Det blir en spektakulär tävling!

En annan spännande aktivitet är Foodtruck-SM som ska arrangeras i anslutning till GastroNord. Enligt uppgift finns dett stort intresse från hela landet att vara med och det ska bli spännande att följa arbetet med att skapa det här eventet. Det vore verkligen kul om man lyckas.

Till sist – 2016 blir, enligt samstämmiga undersökningar världen över, ett grönare och ett ”ät-mer-hälsosamt” matår med allt vd det innebär. Snabbmatsbranschen står inför stora utmaningar men samtidigt har branschen visat tidigare att man kan anpassa sig snabbt till nya trender. Nu gäller att vara på tårna för att hänga med.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Nyhetsbrev

Växtbaserat på gourmetnivå

Arkiv

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Lantmännen Cerealia-chef tar över Fairtrade

Cecilia Ceder blir ny vd för Fairtrade Sverige.

Löfbergs nya samarbete del av strategin

Amerikanska Humm Kombucha väljer Löfbergs som säljpartner i Sverige – för rosteriet är det i linje med satsningen på nya affärsområdet Ready to.

Svenska dumplings tar plats i norska butiker

Ett utökat samarbete med Norgesgruppen gör att Beijing 8 får en bredare lansering.

De fick Livsmedelspriset

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Ännu hetare käk längs med vägen

Bensinstationskedjan hottar upp samarbetet med restaurangkonceptet Käk.

Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör

Tar veganskt samarbete på blodigt allvar – efter Urban Deli sker bred lansering

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Scandi Standard investerar i dansk premiumkyckling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.18